αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠόσο… φτωχότερος έγινε ο Mark Zuckerberg μετά το μαζικό μποϊκοτάζ κολοσσών προς στο Facebook

Πόσο… φτωχότερος έγινε ο Mark Zuckerberg μετά το μαζικό μποϊκοτάζ κολοσσών προς στο Facebook

Είναι μια ακόμα δύσκολη περίοδος για τον Mark Zuckerberg- με τα «βέλη» να έρχονται από διάφορες κατευθύνσεις. Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε κολοσσούς όπως η Coca Cola και η Unilever να λένε ότι αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook. Ενώ το Viber ανακοίνωσε ότι σταματά κάθε επιχειρηματική σχέση με την πλατφόρμα.

Οι μετοχές του FB έπεσαν κατά 8,3% την Παρασκευή. Η πτώση των μετοχών εξάλειψε 56 δισεκατομμύρια δολάρια από την αξία της εταιρίας στην αγορά, μειώνοντας την περιουσία του Mr Facebook στα 82,3 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η απόσυρση των διαφημίσεων και η πτώση των μετοχών “εκθρόνισαν” τον Zuckerberg από το βάθρο του τρίτου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Την θέση του στην τριάδα μαζί με τους Jeff Bezos και Bill Gates κατέκτησε, ο διευθυντής της Louis Vuitton, Bernard Arnault.

Ο ιδρυτής του Facebook, μετά τις αλλεπάλληλες κριτικές αποφάσισε να αναλάβει δράση, απαγορεύοντας διαφημίσεις που ισχυρίζονται ότι άτομα από συγκεκριμένη φυλή, εθνικότητα, καταγωγή, φύλο ή σεξουαλικό προσανατολισμό αποτελούν απειλή για τη φυσική ασφάλεια ή την υγεία οποιουδήποτε άλλου.

«Υιοθετούμε ορισμένες νέες πολιτικές προκειμένου να απαγορεύσουμε μια πιο ευρεία κατηγορία περιεχομένου μίσους σε διαφημίσεις. Το επόμενο πράγμα που θα κάνουμε είναι να αρχίσουμε να επισημαίνουμε περιεχόμενο που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό για την ειδησεογραφία και το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι παραβιάζει τις πολιτικές μας», ανέφερε.

Three weeks ago, I committed to reviewing our policies ahead of the 2020 elections. That work is ongoing, but today I…

Gepostet von Mark Zuckerberg am Freitag, 26. Juni 2020
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 11 =