αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠόσο πλούσιοι αναμένεται να γίνουν οι συνιδρυτές του Snapchat

Πόσο πλούσιοι αναμένεται να γίνουν οι συνιδρυτές του Snapchat

Όταν οι δύο «μικροί» έφτιαχναν το Snapchat το 2011, μάλλον δεν φαντάζονταν αυτό που θα ακολουθήσει. Είναι επίσης δεδομένο, ότι τότε λίγοι ήταν αυτοί που τους έπαιρναν στα σοβαρά. Τώρα η Snap (μητρική εταιρία του Snapchat) βρίσκεται ένα βήμα πριν τη Δημόσια Εγγραφή της, κάτι που αναμένεται να εκτοξεύσει την αξία της.

Πόσο όμως πλούσιοι αναμένεται να γίνουν οι συνιδρυτές Evan Spiegel και Bobby Murphy; Σύμφωνα με ανάλυση του αμερικανικού Recode.net, τα χρήματα που θα λάβει ο Spiegel αναμένεται να φτάσουν τα 4,22 δισ. δολάρια. Ενώ τα χρήματα που θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό ο Murphy θα ανέλθουν στα 3,63 δισ. δολάρια. Το απόλυτο success story, για δύο επιχειρηματίες που σήμερα είναι μόλις 26 και 28 χρονών αντίστοιχα.

Οικονομικά ωφελημένοι δεν θα βγουν φυσικά μόνο οι συνιδρυτές του Snapchat. Αλλά και πολλά μέλη της ομάδας που βρίσκονται πίσω από τη διάσημη πλατφόρμα. Αλλά και το επενδυτικό fund που είχε επενδύσει πρώτο στο project. Δείτε ενδεικτικά την παρακάτω λίστα, με τα χρηματικά ποσά που θα λάβουν.

  • Evan Spiegel, CEO and co-founder: $4.22 billion (this includes a bonus Spiegel is set to receive, paid out over the next three years)
  • Bobby Murphy, CTO and co-founder: $3.63 billion
  • Benchmark: $2.11 billion
  • Lightspeed Venture Partners: $1.37 billion
  • Tim Sehn, VP of engineering: $108 million
  • Imran Khan, chief strategy officer: $45 million

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως ο πρώτος επενδυτής εντόπισε το Snapchat όταν αυτό βρισκόταν σε αρχικό στάδιο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 1 =