αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠόσο πληρώνεται ένας διανομέας της Wolt στην Ελλάδα

Πόσο πληρώνεται ένας διανομέας της Wolt στην Ελλάδα

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για την Wolt και τους «μπλε διανομείς» της. Τους οποίους ίσως έβλεπες ακόμα πιο πολύ στους δρόμους στην περίοδο του lockdown.

Αλλά πόσο πληρώνεται ένας διανομέας της Wolt στην Ελλάδα; Όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχει σταθερός μισθός, και η αμοιβή διαμορφώνεται με βάση τις παραγγελίες που θα ολοκληρώσει κάποιος.

Η αμοιβή ενός «συνεργάτη» της Wolt (ουσιαστικά freelancer) λοιπόν έχει ως εξής (τα ποσά είναι μεικτά):

■ από 2 έως 2,50 ευρώ ανά παραγγελία για απόσταση μέχρι 1,5 χιλιόμετρο (με προσαύξηση 0,03 ευρώ για κάθε 0,10 χλμ. μετά το πρώτο 1,5 χλμ.)

■ από 2 έως 2,70 ευρώ ανά παραγγελία για Παρασκευή/Σάββατο/Κυριακή (με την ανάλογη προσαύξηση)

■ 3,80 ευρώ ανά παραγγελία ανεξαρτήτως χιλιομετρικής απόστασης όταν βρέχει.

Υπάρχει επίσης το πακέτο της εγγυημένης ωριαίας απολαβής, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παραδόσεων, το οποίο ξεκινάει από τα 5,50 ευρώ/ώρα τις καθημερινές και μπορεί να φτάνει τα 7,50 ευρώ/ώρα τις Κυριακές κατά τις βραδινές ώρες.

Οι υψηλότερες από τις προαναφερθείσες αμοιβές προσφέρονται στις ώρες αιχμής (από τις 10 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα) και οι χαμηλότερες στη διάρκεια της ημέρας (6 το πρωί με 8 το βράδυ).

Για να υπολογίσει τα καθαρά του έσοδα ο κάθε διανομέας, αφαιρεί το 23,5% καθώς και τα έξοδα μετακίνησης (βενζίνες, φθορά του οχήματος), την ασφάλεια κ.λπ.

Να σημειώσουμε επίσης ότι με το μοντέλο-Wolt δεν προβλέπονται 13ος και 14ος μισθός, επιδόματα, άδειες ασθενείας και τίποτα από όσα έχει, θεωρητικά, κατοχυρωμένα ένας μισθωτός εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα στη χώρα μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 17 =