αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠόσο κόστισε στο ελληνικό δημόσιο το «τρένο των startuppers» που ανέβηκε στη ΔΕΘ- Μετακινήθηκαν περίπου 300 άτομα

Πόσο κόστισε στο ελληνικό δημόσιο το «τρένο των startuppers» που ανέβηκε στη ΔΕΘ- Μετακινήθηκαν περίπου 300 άτομα

Ήταν σίγουρα ένα από τα highlights της φετινής ΔΕΘ. Μιλάμε για το λεγόμενο «τρένο των startuppers», το οποίο είδαμε να ξεκινά από την Αθήνα με προορισμό την ΔΕΘ. Σε αυτό επέβαιναν 120 startups ενώ συνολικά μετέφερε περίπου 300 άτομα (εκθέτες, στελέχη του ΥΨΗΠΤΕ και δημοσιογράφοι). Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωριστούν μεταξύ τους και ν’ ανταλλάξουν απόψεις με τα στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Ας δούμε τώρα λίγο το κόστος αυτού του ομολογουμένως πρωτότυπου εγχειρήματος. Σύμφωνα λοιπόν με την Διαύγεια, το υπουργείο αποφάσισε να δαπανήσει συνολικό ποσό 31.856,68 ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της ενοικίασης τριών βαγονιών αμαξοστοιχίας, για τη μετακίνηση των συνολικά 300 ατόμων, από και προς τη Θεσσαλονίκη, στις 07/09/18 και στις 17/09/18, στο πλαίσιο της λειτουργίας του θεματικού πάρκου με τίτλο «Ψηφιακή Ελλάδα 2018» (Περίπτερο 12), στη 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Αναμφίβολα πάντως, φέτος μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια ΔΕΘ με έντονο άρωμα από startups. Τόσο το θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα 2018», όσο και η εν λόγω μετακίνηση με το τρένο τράβηξαν όλα τα βλέμματα. Το ζητούμενο είναι φυσικά, να δούμε όλες αυτές τις καινοτόμες επιχειρήσεις να αναπτύσσονται και να πηγαίνουν στο επόμενο βήμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − seven =