αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσο κοστίζουν τα Airbnb καταλύματα για το 3ημερο της 28ης Οκτωβρίου στους δημοφιλείς προορισμούς (Λίστα)

Πόσο κοστίζουν τα Airbnb καταλύματα για το 3ημερο της 28ης Οκτωβρίου στους δημοφιλείς προορισμούς (Λίστα)

Η πλειονότητα των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων που διατίθενται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τύπου Airbnb καταγράφει πληρότητα άνω του 50%-60% για το τετραήμερο από την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, καλλιεργώντας προσδοκίες για ανάκαμψη της εσωτερικής τουριστικής κίνησης και τους χειμερινούς μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω του υψηλού αριθμού των κρουσμάτων, είχαν ξεκινήσει να τίθενται σε εφαρμογή οι τοπικοί περιορισμοί σε όλη τη χώρα, αποτρέποντας τις εξορμήσεις.

Ισχυρή ζήτηση σημειώνεται για κατοικίες και διαμερίσματα που ενοικιάζονται με όρους βραχυχρόνιας μίσθωσης, χάρη στην ιδιωτικότητα που προσφέρουν στους ταξιδιώτες, ενώ έντονη κινητικότητα καταγράφουν και οι ξενοδόχοι, οι οποίοι, ωστόσο, εκτιμούν ότι ο ρυθμός των κρατήσεων θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες.

«Υπάρχει κινητικότητα, αλλά περιμένουμε τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για να καταγράψουμε καλύτερη πληρότητα. Το 4ήμερο της 28ης Οκτωβρίου θα είναι μία καλή ένεση πριν από τον “σκληρό” χειμώνα που έρχεται», τονίζει ο Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Την τιμητική τους, βάσει των κρατήσεων, θα έχουν προορισμοί που παραδοσιακά προσελκύουν τους ταξιδιώτες την περίοδο Οκτωβρίου-Μαρτίου, όπως η Αράχωβα, τα Τρίκαλα Κορινθίας, το Μέτσοβο, τα Ζαγοροχώρια, τα Καλάβρυτα και τα Ιωάννινα, με την πληρότητα να προσεγγίζει ακόμη και το 100% στα καταλύματα τύπου Airbnb.

«Εκτιμούμε ότι τις επόμενες ημέρες θα τονωθεί περαιτέρω η ζήτηση και θα υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα μετά από ένα “ανύπαρκτο” 2020. Οι κλασικοί προορισμοί συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον», επισημαίνει στο euro2day.gr ο Ανδρέας Χίου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ).

Oι top προορισμοί των Airbnb

  • Σε έναν εκ των δημοφιλέστερων χειμερινών προορισμών, στην Αράχωβα, οι προκρατήσεις για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου ξεπερνούν το 85%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 371 ευρώ έως 690 ευρώ. Η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης αφορά διαμέρισμα 45 τ.μ., ενώ ένα chalet με 3 υπνοδωμάτια μισθώνεται έναντι 690 ευρώ για το συγκεκριμένο διάστημα.
  • Υψηλοί είναι οι ρυθμοί των κρατήσεων και στο Μέτσοβο, όπου η πληρότητα αγγίζει το 87%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το 4ήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 333 ευρώ έως 452 ευρώ.
  • Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται και στα Καλάβρυτα, με την πληρότητα στα καταλύματα που διατίθενται ηλεκτρονικά να αγγίζει το 75%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης ξεκινούν από 342 ευρώ.
  • Τα Τρίκαλα Κορινθίας, ένας προορισμός που συγκεντρώνει παραδοσιακά υψηλή ζήτηση λόγω της εγγύτητάς του στο κλεινόν άστυ, κερδίζουν και φέτος την προτίμηση των εκδρομέων. Μέχρι στιγμής, βάσει των κρατήσεων, η πληρότητα στα καταλύματα τύπου Airbnb για το τετραήμερο αγγίζει το 85%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονται από 526 ευρώ έως 605 ευρώ.
  • Εντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς της Αρκαδίας, με αιχμή τη Δημητσάνα, τη Βυτίνα και το Λεβίδι. «Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας έχει αναδείξει τους αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» τόσο για τις ημέρες των εορτών όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες», εξηγεί ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates. Οι πληρότητες σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Λεβίδι για το 4ήμερο της 28ης Οκτωβρίου αγγίζουν το 85%, 76% και 80% αντίστοιχα, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης διαμορφώνονται από 242 ευρώ έως και 706 ευρώ, με την πλειονότητα των διαθέσιμων ακινήτων να είναι ολόκληρα διαμερίσματα από 35 τ.μ. έως 90 τ.μ.
  • Το Καρπενήσι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους προορισμούς που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών για το 4ήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με την πληρότητα να υπερβαίνει το 70%. Σημειώνεται ότι τα διαμερίσματα που διατίθενται μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι κυρίως 50 τ.μ.-55 τ.μ.
  • Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις κυρίως για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας (μέσω της Ιόνιας Οδού) και για τους Θεσσαλονικείς (μέσω της Εγνατίας). Η πληρότητα για το 4ήμερο της 28ης Οκτωβρίου αγγίζει το 85%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το συγκεκριμένο διάστημα κυμαίνονται μεταξύ 220 ευρώ και 420 ευρώ.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 8 =