αρχικηVIRALΠόσο κοστίζει να παρακολουθήσεις το κινητό κάποιου άλλου- Ντετέκτιβ παραθέτουν τον… τιμοκατάλογο

Πόσο κοστίζει να παρακολουθήσεις το κινητό κάποιου άλλου- Ντετέκτιβ παραθέτουν τον… τιμοκατάλογο

Παρότι οι παρακολουθήσεις είναι παράνομες, στις περισσότερες ιστοσελίδες ερευνητικών γραφείων, τα λογισμικά αυτά που «επιτρέπουν» τις υποκλοπές, διαφημίζονται και κοστολογούνται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Είναι κακουργηματική και τιμωρείται από τον νόμο

«Το κινητό μας το φέρνετε σε εμάς. Τα παίρνετε όλα από εκεί πέρα. Το πρόγραμμα το δικό μας για ένα μήνα είναι στα 800 ευρώ. Υπάρχει επιλογή για 10 ημέρες που είναι στα 500. Έχετε μηνύματα, τα sms, έχετε κλήσεις, ακούτε ήχο όταν θα γίνονται κλήσεις, όχι μόνο πού πήρε αλλά και τον ήχο, έχετε viber, messenger, γενικά ό,τι κάνει μέσα στη συσκευή της» εξηγεί ιδιωτικός ερευνητής.

Όπως φαίνεται, υπάρχει τιμοκατάλογος στις παρακολουθήσεις του κινητού τηλεφώνου, ο οποίος προσαρμόζεται ανάλογα τα αρχεία της υποκλοπής αλλά και από γραφείο σε γραφείο. Η προσφορά των υπηρεσιών παρακολούθησης του ιδιωτικού ερευνητή που ακολουθεί, είναι ελκυστικότερη της προηγούμενης.

«Είναι 600 ευρώ τον μήνα. Συνομιλίες, μηνύματα, viber, messenger, όλα αυτά. Ό,τι κάνει στο κινητό του θα τα βλέπετε. Αυτό δεν φαίνεται πουθενά. Κι αν θέλετε μετά να κάνετε και δεύτερο μήνα, είναι 270 ευρώ ο δεύτερος» αναφέρει ο ιδιωτικός ερευνητής.

Ο Γιάννης Χριστοδούλου, ιδιωτικός ερευνητής της Θεσσαλονίκης μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι «10 – 15 άτομα την ημέρα ζητάνε έλεγχο αν παρακολουθείται το κινητό τους» λόγω των πρόσφατων και νέων εξελίξεων στο θρίλερ των πολιτικών υποκλοπών.

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι η παρακολούθηση είναι μία παράνομη ενέργεια και στην βασική της μορφή η υποκλοπή τηλεφωνικών επικοινωνιών αποτελεί πλημμεληματική παράβαση και υπό προϋποθέσεις μπορεί να μετατραπεί μέχρι και σε κακούργημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + two =