αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠόσο κοστίζει να ιδρύσεις μια εταιρία με έδρα στην Βουλγαρία (και τι πληρώνεις μετά)

Πόσο κοστίζει να ιδρύσεις μια εταιρία με έδρα στην Βουλγαρία (και τι πληρώνεις μετά)

Στα χρόνια της κρίσης το βλέπουμε συχνά: Πολλοί είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες που αποφασίζουν να ιδρύσουν την εταιρία τους, ορίζοντας ως έδρα όχι την χώρα μας, αλλά την Βουλγαρία. Η γειτονική χώρα θεωρείται από αρκετούς ως μια πιο συμφέρουσα επιλογή.

Πόσο κοστίζει όμως να ιδρύσεις μια επιχείρηση με έδρα στην Βουλγαρία; Να πούμε καταρχήν ότι ο απαιτούμενος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για σύσταση εταιρείας στη Βουλγαρία είναι περίπου τρεις εβδομάδες. Σε ότι αφορά το κόστος, το ελάχιστο απαιτούμενο από το Νόμο εγκεκριμένο κεφάλαιο είναι 1€ (=2 Λέβα). Φυσικά θα υπάρχει κάποιο επιπλέον κόστος, αφού θα πρέπει να πληρώσεις κάποιον λογιστή για να τρέξει τις διαδικασίες.

Η Βουλγαρική Νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα επιλογής ονόματος της αρεσκείας σας και απαιτεί έναν τουλάχιστον μέτοχο για τη σύσταση μιας νέας εταιρείας, με την υποχρέωση η έδρα της εταιρείας να είναι σε οποιαδήποτε πόλη της Βουλγαρίας. Να σημειώσουμε επίσης ότι στην συγκεκριμένη χώρα είναι πολύ οικονομικοί ακόμα και οι χώροι γραφείων. Μπορεί κανείς να νοικιάσει γραφείο στη Σόφια για 150-200 ευρώ, ενώ στις άλλες βουλγάρικες πόλεις ακόμα φθηνότερα

Πλεονεκτήματα επένδυσης στη Βουλγαρία

  • Χαμηλό εργατικό κόστος
  • Σταθερό και αξιόπιστο τραπεζικό σύστημα
  • Ιδανική χρήση για e–shop (ηλεκτρονικά καταστήματα) και εισαγωγές-εξαγωγές προϊόντων εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμπορικές επιχειρήσεις χοντρικής πώλησης και παροχή υπηρεσιών
  • Χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές (65€/μήνα)
  • Πολλαπλή χρήση δραστηριότητας της εταιρείας, με όλων των ειδών τις δραστηριότητες στο καταστατικό της.

Τι γίνεται με την φορολογία

Στην Βουλγαρία τα δεδομένα σε ότι αφορά την φορολογία είναι καλύτερα σε σχέση με την Ελλάδα. Ο φόρος Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) στη Βουλγαρία είναι 20% (Για κάποιες υπηρεσίες, όπως οι ξενοδοχειακές το Φ.Π.Α. είναι μειωμένο σε 7%). Ο εταιρικός φόρος (flat tax) είναι 10%. Ο φόρος μερισμάτων είναι 5%.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 16 =