αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσο κοστίζει να ενοικιάσεις ένα εξοχικό για φέτος το καλοκαίρι- Τιμές ανά περιοχή

Πόσο κοστίζει να ενοικιάσεις ένα εξοχικό για φέτος το καλοκαίρι- Τιμές ανά περιοχή

Αυξήσεις από 15% έως και 35% καταγράφονται στις τιμές ενοικίασης εξοχικών κατοικιών στην Αττική και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες προβλέπουν πως το φετινό καλοκαίρι, αρκετοί θα αποφύγουν τα νησιά, με τις τιμές στα τελευταία να υποχωρούν αρκετά.

Μια επίσκεψη σε ιστοσελίδες αγγελιών αρκεί, επίσης, για να διαπιστώσει κάποιος πως ειδικά στην Αττική, τα διαμερίσματα και οι μονοκατοικίες που διατίθενται προς ενοικίαση για το φετινό καλοκαίρι σε προσιτές τιμές είναι εξαιρετικά περιορισμένες, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Euro2day.gr.

Περισσότεροι Αθηναίοι/ες θα αναζητήσουν φέτος διαμέρισμα ή μονοκατοικία σε παραθαλάσσια περιοχή του νομού Αττικής, ώστε να μείνει η οικογένεια το καλοκαίρι, ενώ θα συνεχίσουν να εργάζονται. Πρόκειται για φαινόμενο που παρατηρείται κάθε θερινή σεζόν, αλλά φέτος καταγράφεται αύξηση, αφού πολλοί θεωρούν πως οι διακοπές σε κάποιο νησί είναι σύνθετη υπόθεση, λόγω της πανδημίας. 

Όπως λέει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates Θεμιστοκλής Μπάκας, «περιοχές όπως η Παλαιά Φώκαια, το Σούνιο, το Πόρτο Ράφτη, η Αίγινα, το Αγκίστρι και τα Καμένα Βούρλα, καταγράφουν στο σύνολό τους αυξητικές τάσεις για το σύνολο του φετινού καλοκαιριού.  Οι παραπάνω περιοχές εξυπηρετούν κυρίως οικογένειες που ο ένας από τους δύο γονείς εργάζεται και μπορεί να πηγαινοέρχεται τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και τις καθημερινές μετά την εργασία του».

Τα ακίνητα σε λογικές τιμές για μια οικογένεια είναι, όπως προαναφέρθηκε, ελάχιστα, ενώ υπάρχει αρκετή προσφορά για ακριβότερες μονοκατοικίες, με τιμές που ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ τον μήνα και φτάνουν μέχρι τις 4.500 ευρώ τον μήνα. Αρκετά ακίνητα διατίθενται μόνο σε όσους θέλουν να τα μισθώσουν ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ κάποια μπορούν να ενοικιαστούν με τον μήνα και ακόμα λιγότερα, με την ημέρα. Όσοι θέλουν να ταξιδεύσουν λίγο πιο μακριά, από το Αλεποχώρι μέχρι άλλες περιοχές του Κορινθιακού Κόλπου (Κιάτο, Ξυλόκαστρο, κ.λπ.), θα βρουν ενδεχομένως καλύτερες τιμές. Για παράδειγμα, μονοκατοικία 50 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) στο Αλεποχώρι διατίθεται προς 800 ευρώ τον μήνα ή 40 ευρώ τη βραδιά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 10 =