αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσο κοστίζει να αγοράσεις σήμερα ένα εξοχικό σε Μύκονο ή Σαντορίνη

Πόσο κοστίζει να αγοράσεις σήμερα ένα εξοχικό σε Μύκονο ή Σαντορίνη

Σε αντίθεση με το σύνολο της αγοράς ακινήτων, όπου οι τιμές υποχώρησαν έως και 60% στην κορύφωση της κρίσης, κατά το διάστημα 2011-2014, σε σχέση με το 2008, δύο κορυφαίοι προορισμοί της χώρας, η Μύκονος και η Σαντορίνη εμφάνισαν μεγάλη ανθεκτικότητα. Όπως εξηγεί στο Capital.gr ο ιδρυτής του πανελλαδικού δικτύου κτηματομεσιτών E-Real Estates Θέμης Μπάκας, στα δύο αυτά νησιά, λόγω του ισχυρού αγοραστικού ενδιαφέροντος από το εγχώριο και διεθνές jet set, η πτώση των τιμών σε σύγκριση με το 2008, είναι χαμηλότερη από 30%,

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Σύμφωνα με τα στοιχεία της E-Real Estates, στην Μύκονο για πολυτελή βίλα με πισίνα 120 τ.μ. – 250 τ.μ. που χτίστηκε μετά το 2000, ο μέσος όρος τιμών πώλησης κυμαίνεται από 1.300 ευρώ έως 4.220 ευρώ σε συνάρτηση με την περιοχή.

Πόσο κοστίζουν τα εξοχικά σε Μύκονο και Σαντορίνη

“Το νησί έχει καταφέρει να προσελκύσει επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ. Το ενδιαφέρον για τα ακίνητα προέρχεται από την Μέση Ανατολή, τις σκανδιναβικές χώρες, τις ΗΠΑ, όπως επίσης από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Ο προϋπολογισμός των ενδιαφερόμενων αγοραστών κυμαίνεται από 800.000 ευρώ έως 1,5 εκατ. ευρώ, με τη ζήτηση να αφορά κατοικίες όσο το δυνατόν εγγύτερα στη Χώρα της Μυκόνου και γενικότερα το νότιο τμήμα της” εξηγεί ο κ. Μπάκας.

Υπολογίζεται ότι το κόστος για την απόκτηση βίλας στην Μύκονο αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της τιμής των αντίστοιχων ακινήτων στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας.

Βέβαια, η αγορά κατοικίας στην Μύκονο αποτελεί όνειρο που λίγοι θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν. Έτσι, η ενοικίαση μίας πολυτελούς κατοικίας είναι ίσως η πιο προσιτή επιλογή, με το μίσθωμα να αυξάνεται με βάση την εποχικότητα και βέβαια την τοποθεσία.

dfsdfsdfsdf

Εξίσου μεγάλο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Σαντορίνη. Εκεί όμως, όπως εξηγεί ο επικεφαλής της E-Real Estates Θ. Μπάκας, οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται δεν προσφέρουν ένα ικανοποιητικό δείγμα, προκειμένου να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα για τις τιμές πώλησης.

fgfgfg

“Η Σαντορίνη αποτελεί κορυφαίο τουριστικό, αλλά και επενδυτικό προορισμό για Κινέζους, οι οποίοι τοποθετούνται στην εξοχική κατοικία, όπως και σε τουριστικές μονάδες. Το νησί προσελκύει αγοραστικό ενδιαφέρον και από δυτικοευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστρία και η Ελβετία, με τις υπόσκαφες κατοικίες στην Καλντέρα να είναι περιζήτητες. Για αυτού του είδους τα ακίνητα, οι υποψήφιοι ξένοι αγοραστές είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν έως 1,2 εκατ. ευρώ” σημειώνει ο κ. Μπάκας.

Είναι ενδεικτικό, όπως σχολιάζει, ότι περιοχές, όπως ο Πύργος και η Οία με την πανοραμική θέα στη Καλντέρα παρουσιάζουν έντονη οικοδομική δραστηριότητα που αφορά είτε νέες κατασκευές είτε εργασίες ανακαίνισης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =