αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσο κοστίζει να αγοράσεις σήμερα ένα ακίνητο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Πόσο κοστίζει να αγοράσεις σήμερα ένα ακίνητο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Σε αντίθεση με τα Βόρεια Προάστια που έχουν ακόμη πολύ δρόμο για να καλύψουν την πτώση έως και 70% που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της κρίσης οι τιμές των ακινήτων, τα Νότια Προάστια έχουν μπει σε μια νέα εποχή.

Οι τιμές κατοικίας, ειδικά στις περιοχές που βρέχονται από τη θάλασσα παρουσιάζουν μεγάλη άνοδο τους τελευταίους μήνες. Σε αυτό βοηθά και το ενδιαφέρον από το εξωτερικό καθώς τα Νότια Προάστια μαζί με το κέντρο της Αθήνας αποτελούν τους βασικούς προορισμούς όσων αγοράζουν σπίτι για το πρόγραμμα της Χρυσής Βίζα.

Παράλληλα, μια σειρά μεγάλων επενδύσεων που είτε υλοποιούνται είτε σχεδιάζονται θα αλλάξουν σημαντικά τη λεγόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα συμπαρασύροντας προς τα πάνω τις τιμές. Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγορές μεγάλες αναπλάσεις όπως αυτή του Ελληνικού ή της Μαρίνας Αλίμου μπορούν να δώσουν νέα πνοή στη περιοχή.

Οι τιμές στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Algean Property, η πιο ακριβή περιοχή στην Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι η Βουλιαγμένη με τις ζητούμενες τιμές να διαμορφώνονται στα 4.000 με 6.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ οι πολυτελείς κατοικίες μπορεί να φθάσουν και τα 8.000 ευρώ το μέτρο.

Ακολουθούν η Γλυφάδα και το Ελληνικό με τις τιμές να διαμορφώνονται στα 2.500 με 4.500 ευρώ/τετραγωνικό. Σε Άλιμο, Βάρκιζα, Σαρωνίδα και Σούνιο οι τιμές κυμαίνονται ανάμεσα στα 2.000 με 4.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Αθηναϊκής Ριβιέρας (Παλαιό Φάληρο, Βάρη, Λαγονήσι, Παλαιά Φώκαια, Λεγρενά) οι ζητούμενες τιμές κυμαίνονται στα 1.500 με 3.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Νέα σπίτια 

Με το ενδιαφέρον για αγορά κατοικίας στα Νότια Προάστια να αναθερμαίνεται έχουν αρχίσει και να εμφανίζονται και πολλά νεόδμητα σπίτια με τις τιμές να ανεβαίνουν και άλλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου μεσιτικών γραφείων RE/MAX για το 2018 στη Βουλιαγμένη η μέση τιμή για τα πιο πολυτελή νεόδμητα σπίτια φθάνει τα 6.750 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ στη Γλυφάδα φθάνει και τα 5.000 ευρώ. Λίγο πιο φθηνή είναι η Βούλα αλλά και το Ελληνικό όπου η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 4.800 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + eight =