αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσο κοστίζει να αγοράσεις ένα σπίτι στο «νέο» Ελληνικό

Πόσο κοστίζει να αγοράσεις ένα σπίτι στο «νέο» Ελληνικό

Σε φουλ ρυθμούς τρέχουν οι εργασίες στο Ελληνικό, με πολλά projects εκεί να έχουν αρχίσει να παίρνουν μορφή. Δείτε και το βίντεο: Σηκώθηκαν οι πρώτοι όροφοι στο Riviera Tower στο Ελληνικό.

Μάλιστα η Lamda έχει εξασφαλίσει προσύμφωνα πώλησης για 21 διαμερίσματα του Park Rise, του Πύργου Κατοικιών ύψους 50 μέτρων που αναμένεται να κατασκευαστεί στην «ενδοχώρα» του ακινήτου στο Ελληνικό.

Επιπλέον, η εταιρεία είχε λανσάρει έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2024, 240 διαμερίσματα από τις πέντε νέες οικιστικές αναπτύξεις που συγκροτούν τη «γειτονιά» του Little Athens. Πρόκειται για οικιστικά συγκροτήματα που υπογράφουν σημαντικά διεθνή και ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία, στα οποία θα δημιουργηθούν συνολικά 459 διαμερίσματα διαφόρων τύπων.

Τόσο το Park Rise όσο και οι αναπτύξεις του Little Athens αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2026 και αποτελούν μέρος του σχεδιασμού προσθήκης 1.200 κατοικιών στην πρώτη φάση ανάπτυξης του Ελληνικού.

Πόσο όμως κοστίζει να αγοράσεις ένα ακίνητο στο Ελληνικό; Ο μέσος όρος πώλησης για τα οικιστικά ακίνητα στο Ελληνικό, σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda Develοpment, διαμορφώθηκε στα 7.500 ευρώ ανά τ.μ. το 2023, τη στιγμή που οι τιμές πώλησης σε άλλες ιδιωτικές αναπτύξεις στην περιοχή κινούνται σημαντικά υψηλότερα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Lamda Developement Oδυσσέα Αθανασίου, τον περασμένο Νοέμβριο το μέσο κόστος κατασκευής ανά τ.μ. για τα διαφορετικά οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 4.500 ευρώ, ενώ οι τιμές πώλησης, σύμφωνα με το πρώτο πιλοτικό launching, ξεκινούσαν από τις 6.000-6.500 ευρώ ανά τ.μ. Στην προηγούμενη εταιρική παρουσίαση του ομίλου, τα υπό σχεδιασμό 1.230 διαμερίσματα αφορούν σε μεικτή πωλούμενη επιφάνεια που αγγίζει τα 153.000 τ.μ., από τα οποία η Lamda ανέμενε συνολικά μικτό έσοδο 1,171 δισ. ευρώ και μικτό κέρδος 447 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 11 =