αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσο κοστίζει, κατά μέσο όρο, μια βραδιά σε ξενοδοχείο της Αθήνας

Πόσο κοστίζει, κατά μέσο όρο, μια βραδιά σε ξενοδοχείο της Αθήνας

Σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν οι πληρότητες αλλά και οι τιμές των ξενοδοχείων τον ισχυρότερο, παραδοσιακά, μήνα του καλοκαιριού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δημοφιλούς πλατφόρμας της Trivago. Ωστόσο η ελληνική πρωτεύουσα δεν ξεχώρισε μεταξύ των κορυφαίων σε επισκεψιμότητα τουριστικών πόλεων της Ευρώπης, αφού και εκεί οι πληρότητες κινήθηκαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, τον Αύγουστο η μέση τιμή ενός standard δωματίου σε ξενοδοχείο της Αθήνας υπολογίστηκε στα 83 ευρώ, μειωμένη κατά 27% σε σχέση με την μέση τιμή δωματίου τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους (103 ευρώ). Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν και οι πληρότητες των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας τον ίδιο μήνα, φτάνοντας μετά βίας το 20%.

Το πλήγμα στα έσοδα των ξενοδοχείων μάλιστα αναμένεται να συνεχιστεί αν λάβει κανείς υπόψη του την καθίζηση του κλάδου των επαγγελματικών συνεδρίων, μετά και τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης όπου περιορίζουν σε 50 τον αριθμό των συνέδρων, κάτι που σύμφωνα με φορείς του κλάδου έφερε νέες ακυρώσεις στα ήδη περιορισμένα συνέδρια που είχαν προγραμματιστεί.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 3 =