αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσο κοστίζει, κατά μέσο όρο, η διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Πόσο κοστίζει, κατά μέσο όρο, η διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Τα 96 ευρώ αγγίζει κατά μέσο όρο η τιμή δωματίου ανά διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών ξενοδοχείων της Trivago.

Αν και ο μήνας που διανύουμε θεωρείται καλός τόσο για την επισκεψιμότητα της πρωτεύουσας, όσο και για τις πληρότητες των καταλυμάτων, η Αθήνα παρόλα αυτά κατατάσσεται πιο χαμηλά σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καταφέρνοντας να ξεπεράσει μόνο την Κωνσταντινούπολη (57 ευρώ η μέση τιμή), τη Βαρσοβία (65 ευρώ) και τη Μόσχα (55 ευρώ).

"Πόλεμος" τιμών στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Στον αντίποδα, στην πρώτη θέση με τις πιο ακριβές πρωτεύουσες σε επίπεδο τιμών ξενοδοχείου είναι για το μήνα που διανύουμε η Ζυρίχη (150 ευρώ) και ακολουθούν το Άμστερνταμ (146 ευρώ) και το Δουβλίνο (141 ευρώ).

Προβληματισμό στην αγορά προκαλεί όμως το γεγονός πως η μέση τιμή των αθηναϊκών ξενοδοχείων τον Οκτώβριο είναι ίδια με τον Οκτώβριο του 2017, παρά την αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών από το εξωτερικό σε σχέση με πέρσι. Στελέχη του χώρου αποδίδουν τη στασιμότητα αυτή αφενός στον έντονο ανταγωνισμό στις μονάδες της πρωτεύουσας, ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας, αφετέρου στην ανοδική ζήτηση των ακινήτων που τίθενται προς βραχυπρόθεσμη μίσθωση μέσω των διάφορων πλατφορμών (όπως η Airbnb).

ξνγ

Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο δείκτη, ο Μάιος, ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος του 2018 ήταν οι ακριβότεροι μήνες των αθηναϊκών ξενοδοχείων, με μέση τιμή στα 123 ευρώ, 122 ευρώ και 114 ευρώ αντίστοιχα.

Οι επιχειρηματίες εν γένει κάνουν λόγο για μια καλή σεζόν, ευελπιστώντας πως η ανάκαμψη θα έχει συνέχεια. Κομβικό ρόλο, προσθέτουν, εκτός από την αύξηση του τουρισμού, παίζει και η άνοδος των ξενοδοχειακών επενδύσεων τη τελευταία διετία στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στον Πειραιά.

Μερικά από τα τελευταία ξενοδοχειακά deals που ανέβασαν τις “μετοχές” της Αθήνας είναι η λειτουργία Grand Hyatt (πρώην Athens Ledra) στη Συγγρού,  η επένδυση και τη λειτουργία του πρώην Kings Palace στην πλατεία Συντάγματος, το νέο ξενοδοχείο Electra Metropolis του ομίλου Hλέκτρα στην οδό Μητροπόλεως, το Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραΐσκάκη, ο διαγωνισμός για τη μίσθωση του Esperia στην οδό Σταδίου και άλλες επενδύσεις για την αναβάθμιση μονάδων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =