αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσο κοστίζει… η ευτυχία σε κάθε χώρα του κόσμου

Πόσο κοστίζει… η ευτυχία σε κάθε χώρα του κόσμου

«Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία» λέει μια κλασική φράση. Αν και αρκετές έρευνες διαφωνούν. Απάντηση στο πόσο… κοστίζει τελικά η ευτυχία προσπάθησε να βρει η συμβουλευτική χρηματοοικονομική ιστοσελίδα Expensivity. Εθεσε λοιπόν ένα κατώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος ανάλογα με την περιοχή στην οποία ζει κάποιος, αναφέροντας ότι «οτιδήποτε παραπάνω διαθέτει δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά στο πώς αισθάνεται».

Πρόκειται λοιπόν για ένα είδος «ελάχιστου εισοδήματος», το οποίο επιτρέπει στους κατοίκους αυτών των περιοχών να μην αγωνιούν για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.

Φυσικά, αυτό ο αριθμός διαφέρει ανάλογα με του πού ζει κάποιος. Έτσι, η Expensivity χρησιμοποίησε στοιχεία για την Ισοτιμία Αγοραστικής Δύναμης κάθε χώρας από την Παγκόσμια Τράπεζα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε στην εξίσωση το κόστος ζωής και υπολόγισε τη διαφορετική τιμή της ευτυχίας σε κάθε χώρα του κόσμου.

Οι 10 χώρες στις οποίες η ευτυχία είναι περισσότερο και λιγότερο προσιτή

Η Expensivity δημιούργησε αρχικά μια λίστα με τις χώρες στις οποίες η ευτυχία κοστίζει περισσότερο. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Βερμούδες, λόγω του κόστους ζωής που είναι, για παράδειγμα, κατά 47% υψηλότερο σε σχέση με τη Νέα Υόρκη.

Οι παραλίες της χώρας προσφέρουν μια ανεκτίμητη εμπειρία, όμως όποιος θέλει να ζήσει εκεί θα χρειαστεί 143.933 δολάρια τον χρόνο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αυστραλία, στην οποία η ευτυχία «τιμολογείται» με 135.321 δολάρια ετησίως. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Ισραήλ (130.457$), η Ελβετία (128.969$) και η Νέα Ζηλανδία (128.844$).

Και μία λίστα με τις χώρες όπου η ευτυχία… κοστίζει λιγότερο. Η ευτυχία είναι φθηνότερη από οπουδήποτε στη μικροσκοπική χώρα του Σουρινάμ (πρώην Ολλανδική Γουιάνα) στη Νότια Αφρική. Και πράγματι, φαίνεται αρκετά πιο εύκολο για κάποιον να διαθέτει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής εκεί, αφού αυτό χρειάζεται μόλις 6.799 δολάρια. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι απρόσιτο για πολλούς ντόπιους κατοίκους της περιοχής, το μέσο εισόδημα των οποίων ανέρχεται σε μόλις 5.500 δολάρια.

Πόσο κοστίζει η ευτυχία σε κάθε χώρα του κόσμου;
Πόσο κοστίζει η ευτυχία σε κάθε χώρα του κόσμου;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 14 =