αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠόσους δισεκατομμυριούχους έχει σήμερα ο πλανήτης

Πόσους δισεκατομμυριούχους έχει σήμερα ο πλανήτης

Οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη είναι περισσότεροι από ποτέ. Δεν πρόκειται για αυθαίρετο ισχυρισμό αλλά για τα επίσημα αποτελέσματα έρευνας της UBS που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Αυτοί που λογίζονται ως δισεκατομμυριούχοι είναι πλέον 2100 ανά την υφήλιο αλλά το πιο σημαντικό στοιχείο αφορά την αύξηση της συνολικής περιουσίας τους από το 2013 έως το 2018. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας λοιπόν, το πορτοφόλι των πολύ πλούσιων φούσκωσε κατά 34,5 % την τελευταία πενταετία αφού έφτασε να φιλοξενεί το θηριώδες, απίστευτο ποσό των 8,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τους δισεκατομμυριούχους που προέρχονται από το χώρο των νέων τεχνολογιών οι οποίοι αυξάνουν συνεχώς την περιουσία τους και που αν λογίζονταν ως κράτος θα βρίσκονταν στην 2η θέση σε πλούτο πίσω μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ως προς την καταγωγή τους υπάρχει σχετική ισορροπία. Οριακά περισσότεροι βρίσκονται στην Ανατολική Ασία και στην Ωκεανία, συνολικά 754. Από την Αμερική κατάγονται 749 αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Στην Δυτική Ευρώπη τέλος εδρεύουν 598 και στην ανατολική 151.

Η Ελλάδα φέρεται να μην έχει εκπρόσωπο στη λίστα σε αντίθεση με την Κύπρο η οποία “εκπροσωπείται” από 15 ζάπλουτους (τον ίδιο αριθμό έχει και η Τουρκία).

Επίσημο: Ο πλανήτης έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους από ποτέ

Ιδιαίτερη αισθητή την παρουσία τους κάνουν οι γυναίκες επιχειρηματίες καθώς ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 46% την τελευταία πενταετία. Πλέον στη σχετική λίστα υπάρχουν τα ονόματα 233 γυναικών που έχουν συνολική περιουσία 877 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα συμπεράσματα της έρευνας αναμένεται να “φουντώσουν” τη συζήτηση για τις οικονομικές ανισότητες του πλανήτη οι οποίες πλέον καταγράφονται επίσημα σχεδόν σε όλες τις σχετικές έρευνες.

Πηγή: news247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − one =