αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσοι Έλληνες έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα

Πόσοι Έλληνες έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα

Τα κρυπτονομίσματα… δεν είναι και τόσο δημοφιλή στην Ελλάδα, με τους Έλληνες να είναι από τους πλέον αδρανείς επενδυτές σε crypto στην Ευρώπη. Αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται από τις περιοχές του πλανήτη με την ταχύτερη διείσδυση των κρυπτονομισμάτων, οι Έλληνες δεν ανήκουν σίγουρα στους φανατικούς επενδυτές.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΕ, μόλις το 10% των πολιτών στην Ελλάδα απαντά ότι έχει κάποιου είδους επένδυση σε κρυπτονομίσματα, ενώ το 11% απαντά ότι προτιμά τα παραδοσιακά επενδυτικά εργαλεία. Στην πρωταθλήτρια της ΕΕ των 27 Σλοβενία το αντίστοιχο ποσοστό είναι σχεδόν διπλάσιο, 18%.

Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλα 13 κράτη-μέλη της ΕΕ, το ποσοστό του πληθυσμού, που επενδύει σε κρυπτονομίσματα κινείται κάτω από το 10%. Αντίθετα, σε 13 κράτη-μέλη τα ποσοστά υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων κινούνται πάνω από το 10%.

Στην κορυφή της ευρωπαϊκής λίστας με τις πλέον ενεργές χώρες στην αγορά των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται η Σλοβενία, η οποία θεωρείται από ορισμένους το πιο φιλικό προς τα crypto έθνος στον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνα του Visual Capitalist, που επεξεργάζεται στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, το 18% του πληθυσμού της Σλοβενίας έχει κάποιο είδος επένδυσης σε κρυπτονομίσματα.

Αρκετά υψηλά στην ίδια κατάταξη βρίσκεται η Κροατία με 16%, ενώ και το Λουξεμβούργο κατατάσσεται επίσης στη λίστα με τις πλέον φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα ευρωπαϊκές χώρες με ποσοστό 14%. Ακολουθούν Βουλγαρία και Κύπρος με ποσοστό 13% του πληθυσμού να επενδύει σε cpypto. Μάλιστα, ειδικά στην περίπτωση της Κύπρου το ποσοστό του πληθυσμού που επενδύει σε κρυπτονομίσματα είναι υψηλότερο από εκείνο των πολιτών που εμπιστεύονται τα παραδοσιακά επενδυτικά εργαλεία (10%).

Συνολικά, πάντως, κατά μέσο όρο στην ΕΕ των 27 κρατών-μελών το 8% των πολιτών απαντά ότι έχει στην κατοχή του κρυπτονομίσματα. Μάλιστα, το 40% όσων έχουν επενδύσει σε crypto απαντά ότι το έκανε αγοράζοντας κρυπτονομίσματα από κάποια άλλη χώρα της ΕΕ.

https://assets.weforum.org/editor/YVcfHI8l9FlkGioOI_DJ2nvGhycuUxFBsT44ZMEPdvs.png

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + sixteen =