αρχικηVIRALΠόσες θερμίδες έχουν τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ

Πόσες θερμίδες έχουν τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ

Το καλοκαίρι έφτασε και ήδη τα κοκτέιλ… βγήκαν στα τραπέζια. Αλλά πόσες θερμίδες έχει το κάθε ένα; Το cozyvibe.gr έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή θα δεις τις θερμίδες που έχουν τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ. Και άλλα ποτά.

Mojito.

Το δροσιστικότατο και γευστικότατο Mojito περιέχει μόλις 170 – 200 θερμίδες. Φτιάχνεται από λάιμ, σόδα, αρωματικό δυόσμο, ρούμι και σιρόπι και όπως καταλαβαίνεις οι περισσότερες θερμίδες βρίσκονται στο σιρόπι. Πάντως αποτελεί ένα από τα cocktail με τις λιγότερες θερμίδες.

Margarita.

Ένα σούπερ και πολύ αγαπημένο καλοκαιρινό -και όχι μόνο- cocktail. Η margarita έχει περίπου 200 θερμίδες. Έχει καταγωγή από το Μεξικό και υπάρχει και σε παραλλαγή με φράουλα.

Martini.

Είναι elegant, λίγο πικρό αλλά αποτελεί μία επιλογή χαμηλή σε θερμίδες, καθώς ένα ποτήρι σου δίνει μόλις 170 θερμίδες. Αν θέλεις πάλι κάτι πιο γλυκό, δοκίμασε το apple martini ή αλλιώς appletini. Θα σε ενθουσιάσει και θα σε “φορτώσει” με τις ίδιες περίπου θερμίδες.

Τα άλλα ποτά

Μπύρα: Τα 330ml δίνουν περίπου 150 θερμίδες.

Ουίσκι: Αν το πίνεις σκέτο ή άντε on the rocks, μην ανησυχείς, δου δίνει μόνο 160 θερμίδες.

Βότκα: Αν την αντέχεις σκέτη, μην ανησυχείς, δου δίνει μόνο 100 θερμίδες.

Κρασί: Ένα ποτήρι λευκό κρασί έχει 60 θερμίδες, ενώ ένα ποτήρι κόκκινο έχει περίπου 80 θερμίδες.

Τσίπουρο: Θες να βγει σε κανένα ταβερνάκι, σε κανένα κουτουκάκι.. Τι θα πάρεις εκτός από κρασάκι; Τσίπουρο. Πρόσεχε όμως μην το παρακάνεις γιατί ένα ποτηράκι έχει περίπου 180 θερμίδες.

Σαμπάνια: Η πολυτελής σαμπάνια σου δίνει 80 περίπου θερμίδες. Όχι κι άσχημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =