αρχικηVIRALΠόσες ημέρες πριν πρέπει να κλείσεις ένα ξενοδοχείο για να πετύχεις το καλύτερο deal

Πόσες ημέρες πριν πρέπει να κλείσεις ένα ξενοδοχείο για να πετύχεις το καλύτερο deal

Tο καλοκαίρι πλησιάζει. Και οι περισσότεροι από εσάς μάλλον ήδη κάνετε τα σχέδια σας για διακοπές. Περίπου το 50% των millennials και της Gen Z σχεδιάζουν να ταξιδέψουν διεθνώς το 2022, σύμφωνα με το Travel Value Index της Expedia.

Αλλά είτε κάνετε ένα γρήγορο ταξίδι το Σαββατοκύριακο είτε κάνετε ταξίδια σε όλο τον κόσμο, η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού μπορεί να περιορίσει τα σχέδιά σας.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και άρα να έχετε μεγαλύτερο μπάτζετ εκεί που θα πάτε, ο χρυσός travel κανόνας είναι συνήθως να προγραμματίζετε το ταξίδι σας πολύ νωρίτερα.

Με τις πτήσεις, συνήθως όσο νωρίτερα κάνετε κράτηση, τόσο περισσότερα χρήματα θα εξοικονομήσετε. Αλλά με τα ξενοδοχεία ή Airbnbs, μπορεί να είναι ασαφές πόσο νωρίτερα πρέπει να κάνετε κράτηση δωματίου για να έχετε την καλύτερη προσφορά.

«Μια συμβουλή: Εάν είστε ευέλικτοι, πρόθυμοι να περιμένετε ή απλά είστε χαλαροί με τον προγραμματισμό του ταξιδιού, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας κράτηση την τελευταία στιγμή», σημειώνει το CNBC.

Θέλετε να είστε ακόμα πιο ακριβείς; Το ιδανικό timing για να κλείσετε δωμάτιο ξενοδοχείου, είναι μόνο 15 ημέρες πριν από το ταξίδι σας, σύμφωνα με μελέτη της NerdWallet του 2021.

Εξετάζοντας περισσότερες από 2.500 τιμές δωματίων ξενοδοχείων μεταξύ 2019 και 2021, η NerdWallet διαπίστωσε ότι οι τιμές ήταν περίπου 13% φθηνότερες όταν είχε γίνει κράτηση 15 ημέρες πριν το ταξίδι, σε σύγκριση με κράτηση τέσσερις μήνες πριν. Κατά μέσο όρο, οι ταξιδιώτες εξοικονομούσαν περίπου 30 $ ανά διανυκτέρευση κάνοντας κράτηση της τελευταίας στιγμής, κάτι που μπορεί πραγματικά να αθροιστεί για όλο το ταξίδι. Οι οικονομία ήταν ακόμη υψηλότερη για τα πολυτελή ξενοδοχεία: Περίπου 22% φθηνότερα όταν κάνετε κράτηση 15 ημέρες πριν το ταξίδι.

Ωστόσο, εάν ταξιδεύετε σε έναν δημοφιλή προορισμό ή κατά τη διάρκεια μιας hot ταξιδιωτικής περιόδου, κινδυνεύετε να μην βρείτε δωμάτια στο ξενοδοχείο της πρώτης επιλογής σας. Μπορεί να καταλλήξετε σε ένα ξενοδοχείο πιο μακριά από τον προορισμό σας —την παραλία ή ένα αθλητικό γεγονός.

Αλλά με τις τιμές των ταξιδιών που εκτοξεύονται στα ύψη, η κράτηση του ξενοδοχείου σας την κατάλληλη στιγμή θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στο πόσα μετρητά έχετε στην τσέπη σας για το υπόλοιπο του ταξιδιού.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − twelve =