αρχικηVIRALΠόσες ημέρες διαρκούν τα συμπτώματα από την στέρηση καφεΐνης αν αποφασίσεις να κόψεις τον καφέ

Πόσες ημέρες διαρκούν τα συμπτώματα από την στέρηση καφεΐνης αν αποφασίσεις να κόψεις τον καφέ

Οι περισσότεροι από εμάς πίνουμε καφέ κάθε πρωί. Κάποιοι πίνουν και περισσότερους καφέδες μέσα στην ημέρα τους. Αλλά τι θα συμβεί αν ξαφνικά αποφασίσεις να κόψεις τον καφέ; Όπως είναι αναμενόμενο, θα έχεις τα συμπτώματα που επιφέρει η στέρηση καφεΐνης.

Τα συμπτώματα της στέρησης καφεΐνης συνήθως διαρκούν δύο ως εννέα ημέρες, με την ένταση τους να κορυφώνεται 24 με 51 ώρες μετά την τελευταία κατανάλωση καφεΐνης. Παρόλο που αυτά τα συμπτώματα συνήθως είναι βραχυπρόθεσμα, μπορεί να είναι δυσάρεστα και να κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα.

Ποια είναι τα συμπτώματα που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι μόλις κόψουν τον καφέ; Τα πιο συνηθισμένα είναι:

Μειωμένη ενέργεια

Δυσκολία στη συγκέντρωση

Πεσμένη διάθεση

Υπνηλία

Πονοκέφαλος

Πως μπορείς να κόψεις τον καφέ πιο ομαλά:

  • Μειώστε την καφεΐνη σταδιακά. Η ξαφνική αποχή από την καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει σοκ στο σώμα και να επιδεινώσει τα συμπτώματα στέρησης. Η σταδιακή μείωση της καφεΐνης μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης των δυσάρεστων παρενεργειών.
  • Μειώστε τα καφεϊνούχα ροφήματα. Εάν έχετε συνηθίσει να πίνετε δυνατό καφέ, ξεκινήστε να πίνετε μισό ντεκαφεϊνέ μισό κανονικό καφέ για να μειώσετε την εξάρτηση. Ακόμα καλύτερα, αντικαταστήστε έναν από τους καφέδες που καταναλώνετε μέσα στη μέρα με ένα ντεκαφεϊνέ τσάι.
  • Παραμείνετε ενυδατωμένοι. Η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων νερού είναι κρίσιμη όταν σταματάτε την κατανάλωση καφεΐνης. Η αφυδάτωση μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα στέρησης, όπως τους πονοκεφάλους και την κόπωση.
  • Λάβετε επαρκή ύπνο. Για να αντιμετωπίσετε την κόπωση, προσπαθήστε να κοιμάστε 7 με 9 ώρες κάθε νύχτα.
  • Ενισχύστε τα επίπεδα ενέργειας φυσικά. Αν τα επίπεδα ενέργειας έχουν μειωθεί μετά την αποχή από την καφεΐνη, προσπαθήστε να εντάξετε φυσικές πηγές ενέργειας, όπως η άσκηση, τα θρεπτικά τρόφιμα και οι τεχνικές μείωσης του άγχους, στην καθημερινή σας ρουτίνα.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − three =