αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠόσα 24ωρα αρκούν στους CEOs για να βγάλουν όσα χρήματα παίρνουν οι υπάλληλοι τους σε 1 έτος

Πόσα 24ωρα αρκούν στους CEOs για να βγάλουν όσα χρήματα παίρνουν οι υπάλληλοι τους σε 1 έτος

Είναι ίσως μια ερώτηση που έχεις σκεφτεί, βλέποντας τις περιουσίες των διάσημων CEOs: Πόσες ημέρες χρειάζεται ένας CEO για να βγάλει όσα χρήματα βγάζει ένας υπάλληλος του μέσα σε 1 έτος; Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί. Ανάλυση του Bloomberg σε 22 χώρες αποκαλύπτει ότι στην Αμερική ένας CEO χρειάζεται λιγότερο από δύο ημέρες (1,52 για την ακρίβεια) προκειμένου να βγάλει το ετήσιο εισόδημα του μέσου υπαλλήλου. Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ οι μέσες ετήσιες απολαβές ενός CEO μεγάλης επιχείρησης υπερβαίνουν τα 14 εκατ. δολάρια.

Κάτι λιγότερο από δύο ημέρες (1,8) χρειάζεται ο επικεφαλής και στην Σουηδία, ενώ στην Κίνα περίπου 2,1 ημέρες και στη Νότια Αφρική τρεις. Στην Ινδία ο μέσος CEO βγάζει τις απολαβές 365 ημερών του υπαλλήλου σε οχτώ… ώρες, δηλαδή στο 1/3 της ημέρας.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι στη Βρετανία έχουν ήδη κερδίσει από τις 4 Ιανουαρίου, όσα οι υπάλληλοι θα λάβουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Όπως εξηγεί ο Σαμ Πιτσιγκάτι, συγγραφέας του βιβλίου «The Case of Maximum Wage», στις ΗΠΑ το χάσμα στις αμοιβές των επικεφαλής και των απλών εργαζομένων ήταν το 2016 οχτώ φορές μεγαλύτερο από ο,τι το 1980. Στις περισσότερες αμερικανικές εταιρείες ένας μέσος εργαζόμενος θα έπρεπε να δουλεύει… τρεις αιώνες για να βγάλει αυτά, που συνήθως κερδίζει ένας CEO σε έναν χρόνο. Στα MdDonalds θα χρειαζόταν 3.101 χρόνια!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 3 =