αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠόσα χρήματα μπορεί να βγάλει ένας YouTuber; Τα έσοδα του PewDiePie προκαλούν ίλιγγο

Πόσα χρήματα μπορεί να βγάλει ένας YouTuber; Τα έσοδα του PewDiePie προκαλούν ίλιγγο

Πλέον οι YouTubers είναι πάρα πολλοί. Το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Ενώ το φαινόμενο είναι πιο έντονο σε άλλες χώρες που διαθέτουν μεγαλύτερο κοινό.

Αρκετοί είναι οι YouTubers που παράγουν εικόνα «τηλεοπτικού επιπέδου» και καταφέρνουν να βγάζουν χρήματα από αυτή τους την δραστηριότητα. Με απλά λόγια: Επάγγελμα… YouTuber.

Ένας από αυτούς είναι σίγουρα ο PewDiePie. Ο οποίος διαθέτει ένα κανάλι με πάνω από 100 εκατ. συνδρομητές. Και φυσικά βγάζει χρήματα από αυτό. Πολλά χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μάζεψε το OnBuy, ο PewDiePie κατάφερε να μαζέψει περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο περασμένο έτος. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το WWD ο πιο επικερδής μήνας του ήταν ο Σεπτέμβριος, ο οποίος του απέφερε 9 εκατομμύρια, με τον Νοέμβριο να είναι ο μήνας με τα χαμηλότερα έσοδα, φτάνοντας περίπου τα 3.8 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι ο ίδιος πουλάει αντικείμενα με το δικό του brand, ενώ διατηρεί και διαφημιστικές συμφωνίες.

Αξίζει να πούμε βέβαια, ότι σε τέτοια οικονομικά επίπεδα φτάνουν YouTubers που προέρχονται από μεγάλες χώρες, όπως π.χ. η ΗΠΑ ή η Αγγλία. Και συνήθως απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά. Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα περιορισμένο κοινό όπως το ελληνικό, τα δεδομένα είναι πολύ μικρότερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πόσα χρήματα βγάζουμε από το YouTube»: Δύο Ελληνίδες YouTubers εξηγούν (ΒΙΝΤΕΟ)

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 1 =