αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠόσα χρήματα μπορείς να βγάλεις αν έχεις μια χρυσή λίρα στο σπίτι σου- Σε ιστορικό υψηλό η τιμή του πολύτιμου μετάλλου

Πόσα χρήματα μπορείς να βγάλεις αν έχεις μια χρυσή λίρα στο σπίτι σου- Σε ιστορικό υψηλό η τιμή του πολύτιμου μετάλλου

Οι Ελληνες βλέπουν ότι η τιμή της λίρας αυξάνεται συνεχώς και πολλοί σπεύδουν να πουλήσουν προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία. Οι τιμές του χρυσού σήμερα Δευτέρα χτύπησαν ιστορικό υψηλό, καθώς η τάση επιβράδυνσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να προχωρήσει σύντομα στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της. Παράλληλα το ασήμι έφτασε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 11 ετών.

Σύμφωνα με το CNBC, ο χρυσός καταγράφει σήμερα κέρδη 1,4%, στα 2.452 δολάρια ανά ουγγιά.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν στην κατοχή τους χρυσές Λίρες. Αλλά πόσο μπορεί να τις πουλήσει κάποιος;

Η Τράπεζα της Ελλάδος και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων εκδίδει καθημερινά Δελτία τιμών χρυσού και χρυσών νομισμάτων στα οποία περιλαμβάνονται οι τιμές αγοράς και πώλησης χρυσού και χρυσών νομισμάτων για συναλλαγές της Τράπεζας της Ελλάδος με ιδιώτες έναντι ευρώ.

Εδώ είναι λοιπόν τα δεδομένα όπως τα παραθέτει το πιο πρόσφατο δελτίο (20/5). Για συναλλαγές της Τ.Ε. με ιδιώτες έναντι Ευρώ (Π.Δ. 2456/00) έως το ισόποσο των Ευρώ 10.000,00.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =