αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠόσα χρήματα θα σου δίνει το Facebook για να του παραχωρείς τα προσωπικά σου δεδομένα

Πόσα χρήματα θα σου δίνει το Facebook για να του παραχωρείς τα προσωπικά σου δεδομένα

Πριν λίγες ημέρες γράφαμε για την εφαρμογή Viewpoints, την οποία λανσάρει το Facebook. Πρόκειται για ένα app το οποίο θα σου δίνει την εξής δυνατότητα: Να παραχωρείς μερικά προσωπικά σου δεδομένα, και ως αντάλλαγμα θα παίρνεις χρήματα. Από την στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση, ένα ήταν το βασικό ερώτημα στο στόμα πολλών χρηστών: Και πόσα χρήματα θα δίνει το FB για αυτή τη δουλειά; Η απάντηση είναι ως 600 δολάρια τον χρόνο.

Προς το παρόν η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ για συσκευές Android και iOS. Μέσα από το Viewpoints θα πραγματοποιούνται κατά καιρούς διάφορα ερευνητικά προγράμματα όπου θα μπορούν να συμμετέχουν οι χρήστες παρέχοντας οικειοθελώς συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα. Σε ανταμοιβή για αυτές τις παραχωρήσεις θα λαμβάνουν πόντους, τους οποίους θα μπορούν να εξαργυρώνουν σε πραγματικά χρήματα και θα τα πιστώνονται σε λογαριασμό PayPal.

Η Facebook λέει ότι το Viewpoints θα ενημερώνει με ακρίβεια τον χρήστη για τα δεδομένα που χρειάζεται να συλλέξει η εκάστοτε έρευνα, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν αυτά στη συνέχεια.

Facebook Viewpoints – [Google Play Link]

Facebook Viewpoints – [App Store Link]

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 2 =