αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Πόσα παίρνατε στη προηγούμενη δουλειά σας;»: Η ερώτηση που απαγορεύτηκε στις job interviews στη Νέα Υόρκη

«Πόσα παίρνατε στη προηγούμενη δουλειά σας;»: Η ερώτηση που απαγορεύτηκε στις job interviews στη Νέα Υόρκη

Σχεδόν όλοι, έχουν βρεθεί μπροστά σε αυτή την λίγο άβολη ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης για δουλειά: «Πόσα παίρνατε στην προηγούμενη δουλειά σας;». Και η αλήθεια είναι, ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχουν σωστές και λάθος επιλογές, για το τι πρέπει να πράξει ο υποψήφιος. Οι περισσότεροι υπό το φόβο της… κακής εντύπωσης, αποκαλύπτουν τα οικονομικά δεδομένα που ίσχυαν στην προηγούμενη εργασίας τους.

Αυτό το πρόβλημα αποφάσισε να λύσει η Νέα Υόρκη. Μια για πάντα. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι στο εξής απαγορεύεται οι ιδιώτες εργοδότες να ρωτούν την συγκεκριμένη ερώτηση στους υποψηφίους για δουλειά. Οι άνθρωποι που θα πηγαίνουν σε μια συνέντευξη δεν θα είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν σε κάτι τέτοιο. Φυσικά, θα συνεχίσει να υπάρχει η δυνατότητα, για όσους υποψηφίους το επιθυμούν, να το αποκαλύπτουν οι ίδιοι τον προηγούμενο μισθό τους αν το κρίνουν σκόπιμο.

Η εν λόγω απόφαση στη Νέα Υόρκη αναμένεται να ωφελήσει 3,8 εκατ. εργαζομένους και θα φέρει αλυσιδωτές εξελίξεις. Αφού, όπως λέει το Business Insider, τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν η Φιλαδέλφεια, η Νέα Ορλεάνη, το Πουέρτο Ρίκο και η Μασαχουσέτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 10 =