αρχικηVIRALΠόσα από αυτά έχεις παρατημένα στο σπίτι σου; 5+1 πράγματα που μπορείς να πουλήσεις για να βγάλεις χρήματα

Πόσα από αυτά έχεις παρατημένα στο σπίτι σου; 5+1 πράγματα που μπορείς να πουλήσεις για να βγάλεις χρήματα

Ο μέσος άνθρωπος έχει πολλά περισσευούμενα πράγματα στο σπίτι του. Πάρα πολλά ρούχα, παλιά ηλεκτρονικά γκάτετ που έχουν πεταχτεί σε μία ντουλάπα, άχρηστα έπιπλα, βιβλία που δεν πρόκειται να διαβάσει ποτέ ξανά, και πολλά άλλα.

Γιατί να μην απαλλαγείτε από κάποια από αυτά;

Είτε θέλετε να βγάλετε επιπλέον μετρητά, είτε αν ο πρωταρχικός σας στόχος είναι να αδειάσετε το σπίτι σας, υπάρχουν πολλά αντικείμενα που πιθανόν να μπορείτε να πουλήσετε.

Αυτά τα επιπλέον χρήματα που θα πάρετε, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση χρέους, να βάλετε στην άκρη περισσότερα χρήματα, για να πάτε διακοπές και πολλά άλλα. Εδώ είναι 6 πράγματα που μπορείς να πουλήσεις για να βγάλεις χρήματα.

Παλιά κινητά

Ο όρος antech χρησιμοποιείται για να περιγράψει οποιοδήποτε τεχνολογικό προϊόν παλαιότερο από δύο γενιές τεχνολογίας. Σύμφωνα με την online αγορά, το ενδιαφέρον για antech αυξάνεται.

Τα μοντέλα κινητών τηλεφώνων που πιθανότατα αξίζουν μεγάλα ποσά είναι συνήθως το πρώτο μοντέλο σε μια σειρά ή τηλέφωνα με ασυνήθιστο σχεδιασμό ή που έχουν συσχετιστεί με αξεπέραστες ταινίες ή εκείνα που κατασκευάζονται από πολυτελή υλικά. Εδώ μπορείτε να δείτε και μια λίστα με 10 παλιά κινητά που σήμερα αξίζουν μια μικρή περιουσία. 

Παιχνιδοκονσόλες

Υπάρχουν αρκετές παλιές gaming κονσόλες οι οποίες σήμερα αξίζουν… χρυσάφι. Αρκεί να έχεις κρατήσει κάποια από αυτές στα ντουλάπια σου. Αυτά τα μηχανήματα μπορεί να έχουν μεγάλη αξία για κάποιον συλλέκτη. Αυτές που έχουν συνήθως την μεγαλύτερη αξία, είναι συλλεκτικές εκδόσεις κονσολών, οι οποίες κυκλοφόρησαν έχοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Και σήμερα μπορούν να πουληθούν για πολλά χρήματα. Δες εδώ μία σχετική λίστα.

Βιβλία

Τα βιβλία είναι ένα εξαιρετικό πράγμα για να πουλήσεις και να πάρεις μερικά επιπλέον χρήματα. Ανάλογα με το τι ακριβώς πουλάτε, μπορεί να είστε σε θέση να κερδίσετε μερικές εκατοντάδες ευρώ από μια στοίβα βιβλίων. Είτε έχετε ένα εγχειρίδιο, είτε μυθιστόρημα, εγκυκλοπαίδεια ή οποιοδήποτε άλλο είδος βιβλίου, ίσως μπορέσετε να το πουλήσετε και να κερδίσετε επιπλέον χρήματα. Τσεκάρετε αν μπορείτε να πουλήσετε το βιβλίο σας στο eBay, το Cash4Books.net, το Half.com ή ένα τοπικό κατάστημα λιανικής πώλησης.

Ρούχα που δεν φοράς

Αν θες να βγάλεις μερικά χρήματα από το πουθενά ή για την ακρίβεια μέσα από την ντουλάπα σου, πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν online πλατφόρμες για να πουλήσεις ρούχα που έχεις στην ντουλάπα σου και δεν τα χρειάζεσαι.

Μπορείς είτε να αγοράσεις, είτε να πουλήσεις ρούχα που δεν θέλεις πια. Ο τρόπος λειτουργίας τους είναι απλός, και είναι σχεδόν ο ίδιος σε όλες τις εφαρμογές. Οποιοσδήποτε μπορεί να ανοίξει έναν λογαριασμό με απλά βήματα, να ανεβάσει φωτογραφίες με τα ρούχα που θέλει να πουλήσει και να ορίσει όλες τις λεπτομέρειες –από την τιμή του ρούχου, μέχρι τα έξοδα αποστολής. Εδώ μία λίστα με 4 τέτοια sites.

Παλιά κέρματα

Πόσοι από εσάς έχετε ξεχασμένες σε κάποιο συρτάρι δραχμές; Όπως μπορούμε να δούμε σε διάφορα marketplaces, αρκετοί έχουν στην κατοχή τους δραχμές και μάλιστα τις διαθέτουν προς πώληση σε υψηλές τιμές.

Με ένα ψάξιμο στο site της Χρυσής Ευκαιρίας, βλέπουμε ότι παλιές δραχμές πωλούνται αυτή τη στιγμή προς μερικές χιλιάδες ευρώ. Πολλοί είναι αυτοί που πωλούν μεμονωμένα κομμάτια, ενώ υπάρχουν και αυτοί που διαθέτουν κάποιες συλλογές στην κατοχή τους.

Φυσικά μπορείς να κάνεις την αναζήτηση σου και σε άλλα marketplaces, ελληνικά ή ξένα.

Την άποψη σου

Τι εννοούμε; Ναι, ένα από τα πράγματα που μπορείτε να πουλήσετε… μπορεί να είναι η γνώμη σας. Υπάρχουν ιστότοποι έρευνας επί πληρωμή στους οποίους μπορείτε να εγγραφείτε και να πουλήσετε τη γνώμη σας, λαμβάνοντας χρήματα ή άλλα rewards. Εδώ μερικές τέτοιες πλατφόρμες:

1. Toluna
2. Swagbucks
3. Survey Junkie
4. Pinecone Research
5. SurveyTime

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =