αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Πόρτα» του ΣτΕ στην Εθνική Τράπεζα- Θα πρέπει να καταβάλει κανονικά τις συντάξεις στους συνταξιούχους της

«Πόρτα» του ΣτΕ στην Εθνική Τράπεζα- Θα πρέπει να καταβάλει κανονικά τις συντάξεις στους συνταξιούχους της

Απέρριψε σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, 27 Ιουνίου 2019, η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) κατά του υπουργείου Εργασίας και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), για διακοπή της επικουρικής σύνταξης συνταξιούχων της ΕΤΕ.

Απόφαση του υπουργείου Εργασίας προέβλεπε, με βάση σχετική πρόσφατη νομοθετική διάταξη, την άμεση καταβολή της επικουρικής σύνταξης στους απόμαχους εργαζόμενους της ΕΤΕ για τους επτά πρώτους μήνες του 2019 και την καταβολή του συνολικού ποσού των επικουρικών συντάξεων κατά ένα τμήμα από το ΕΤΕΑΕΠ και κατά άλλο από την ΕΤΕ. Η Εθνικής Τράπεζα ζητούσε την μη καταβολή των επικουρικών συντάξεων.

Το Α΄ Τμήμα Διακοπών του ΣτΕ, με διαδικασίες εξπρές και με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρισικοπούλου και εισηγήτρια την Χαρίκλεια Χαραλαμπίδου, αφού άκουσαν τις απόψεις όλων των μερών, σήμερα το μεσημέρι απέρριψαν το αίτημα προσωρινής διαταγής της ΕΤΕ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =