αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Πόρτα» πάλι από την Βρετανία: Η Ελλάδα παραμένει εκτός της «πράσινης λίστας»

«Πόρτα» πάλι από την Βρετανία: Η Ελλάδα παραμένει εκτός της «πράσινης λίστας»

Εκτός της «πράσινης» λίστας του Ηνωμένου Βασιλείου έμεινε η Ελλάδα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες για τις επόμενες τουλάχιστον τρεις εβδομάδες δεν θα μπορούν να έρθουν για διακοπές στη χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα διατηρείται στην «πορτοκαλί» λίστα και επομένως, όσοι ταξιδιώτες επιλέξουν να έρθουν στη χώρα, αγνοώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης, τίθενται αυτομάτως σε υποχρεωτική 10ήμερη καραντίνα κατά τον επαναπατρισμό τους.

Την ίδια ώρα, από την «πράσινη» λίστα αφαιρέθηκε η Πορτογαλία, η μοναδική χώρα της Ευρώπης και της Μεσογείου, στην οποία οι Βρετανοί μπορούσαν μέχρι πρότινος να ταξιδέψουν ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς (απαιτούταν μόνο αρνητικό τεστ).

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Grant Shapps, στην ιβηρική χώρα έχει καταγραφεί σχεδόν διπλασιασμός του δείκτη θετικότητας, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για τους Βρετανούς.

Οι παραπάνω αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου, και θα παραμείνουν σε ισχύ για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, όταν και υπάρξει νέα αναθεώρηση του συστήματος του «φωτεινού σηματοδότη».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − sixteen =