αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Πόσα χρήματα βγάζω από το YouTube»: Ένας Έλληνας YouTuber με 116 χιλ. subscribers εξηγεί

«Πόσα χρήματα βγάζω από το YouTube»: Ένας Έλληνας YouTuber με 116 χιλ. subscribers εξηγεί

Τελικά, πόσα χρήματα μπορεί να βγάλει κάποιος από το YouTube; Μιλώντας με ελληνικά δεδομένα. Την απάντηση σε αυτό το ρώτημα, προσπαθεί να δώσει ο δημιουργός του του Ελληνικού καναλιού PcSteps, στο παρακάτω βίντεο. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα κανάλι που αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 116.000 subscribers.

Το εν λόγω κανάλι, ξεκίνησε το 2015. Και όπως σημειώνει ο δημιουργός του, για αρκετούς μήνες τα έσοδα ήταν μηδαμινά (στο κανάλι δεν υπήρχε και μεγάλη ροή νέου περιεχομένου αρχικά).

Η λειτουργία του καναλιού συνεχίστηκε με πολύ μικρά έσοδα, ως το 2018. Μάλιστα, ο δημιουργός του βίντεο αποκαλύπτει και τις επενδύσεις που έκανε σε εξοπλισμό (π.χ. κάμερα), χωρίς να… κάνει άμεση απόσβεση. Σημαντικό μάθημα εδώ: Το να κάνεις κανάλι στο YouTube… δεν είναι εντελώς τσάμπα. Αν θες να παράξεις ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, πρέπει να κάνεις μια επένδυση σε εξοπλισμό. Και φυσικά να αφιερώσεις αρκετό χρόνο.

Πάμε όμως στο σήμερα. Τελικά πόσα χρήματα βγάζει ένα τέτοιο ελληνικό κανάλι; Ο δημιουργός του καναλιού, εξηγεί καταρχήν πόση είναι η συνολική επένδυση σε ότι αφορά τον εξοπλισμό. «Από το 2016 μέχρι σήμερα, έχουμε δώσει περίπου 17 χιλ. ευρώ» σημειώνει. Στο βίντεο αναλύει πως προκύπτει αυτό το χρηματικό ποσό.

Σε ότι αφορά τα έσοδα, ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι αυτά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Καταρχήν, είναι τα χρήματα που έρχονται από τις διαφημίσεις του ίδιου του YouTube. Από αυτή την πηγή, το εν λόγω κανάλι έχει κερδίσει μέχρι τώρα 10.832 ευρώ. Για όλα τα χρόνια λειτουργίας του. Το ποσό αυτό είναι προ φόρων.

«Τα καλά νέα, είναι ότι αυτά δεν είναι τα μόνα έσοδα του καναλιού, καθώς έχουμε και έσοδα από χορηγίες», λέει ο ίδιος YouTuber. Αυτή είναι η δεύτερη κατηγορία εσόδων. Από εκεί το εν λόγω κανάλι έχει κερδίσει περίπου 19.500 ευρώ. Πλέον το κανάλι έχει κάνει απόσβεση των χρημάτων που δόθηκαν για εξοπλισμό, και έχει μείνει ένα καθαρό κέρδος περίπου στα 4.000 ευρώ, προ φόρων.

«Ξέρετε όμως τι δεν έχουμε υπολογίσει καθόλου στα παραπάνω ποσά; Πόσο αξίζει ο χρόνος των συντελεστών», σημειώνει προς το τέλος του βίντεο ο δημιουργός του PcSteps. Όπως εξηγεί, ο ίδιος και η ομάδα του δουλεύουν χωρίς Κυριακές και Αργίες, και χωρίς σημαντικές παύσεις για διακοπές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − fifteen =