αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως το υπερβολικό πάθος μπορεί να σε οδηγήσει στην επιχειρηματική αποτυχία

Πως το υπερβολικό πάθος μπορεί να σε οδηγήσει στην επιχειρηματική αποτυχία

«Ασχολήσου με κάτι με το οποίο είσαι παθιασμένος». Είναι μια από τις πιο κλισέ συμβουλές που ακούμε σε event καριέρας ή επιχειρηματικότητας. Ναι, κάτι παρόμοιο έχει πει και ο Steve Jobs. Ότι μόνο αν αγαπάς αυτό που κάνεις, μπορείς να κάνεις καλή δουλειά.

Όμως το πάθος από μόνο του δεν αρκεί. Αν μάλιστα ασχοληθείς με κάτι επαγγελματικά, απλά και μόνο επειδή σου αρέσει εσένα, μπορεί να οδηγηθείς στην απόλυτη επιχειρηματική αποτυχία. Αυτή την άποψη παραθέτει μέσα σε μόλις 3 λεπτά, το ιντερνετικό κανάλι Tech Feed, στο YouΤube.

Οι περισσότεροι ξεκινούν μια επιχείρηση επειδή είναι παθιασμένοι με αυτή. Αυτό είναι ΟΚ, από τη στιγμή που το project λύνει ένα πρόβλημα στον κόσμο, και μπορεί να κινηθεί σε μια αγορά. Αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, τότε sorry αλλά το project σου είναι απλά ένα χόμπι. Δεν είναι κακό. Απλά δεν είναι επάγγελμα.

Οι αληθινοί επιχειρηματίες θέλουν να βοηθούν τους πελάτες τους. Να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη και ευκολότερη.

Είναι απαραίτητο να «ακούσεις» τις ανάγκες της αγοράς. Και να κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις. Μπορεί να χρειαστεί ακόμα και να εγκαταλείψεις ένα project σου, αν αυτό δεν μπορεί να σταθεί στην αγορά και αν δεν το χρειάζονται οι πελάτες. Είναι απαραίτητο η ιδέα σου να φέρνει χρήματα. Έτσι ώστε να εξυπηρετήσεις ακόμα περισσότερους πελάτες. Και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + sixteen =