αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως το «πλαστικό χρήμα» φέρνει τη θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού για επαγγελματίες

Πως το «πλαστικό χρήμα» φέρνει τη θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού για επαγγελματίες

Λευκός καπνός βγαίνει από τη διαπραγμάτευση για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που αφορά στην επέκταση των πληρωμών με πλαστικό χρήμα στην αγορά. Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου έχει ουσιαστικά οριστικοποιηθεί και λάβει την έγκριση των θεσμών.

Μάλιστα, με βάση τα όσα αναφέρει το Capital.gr, υπάρχει συμφωνία και για την θέσπιση ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για επαγγελματίες στον οποίο θα διοχετεύονται τα χρήματα από τις πωλήσεις και εισπράξεις με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζικού συστήματος.

Οι ίδιες πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ κάνουν λόγο για θέσπιση ενός υψηλού ποσοστού ακατάσχετου υπολοίπου του λογαριασμού προκειμένου να δοθεί και ουσιαστικό κίνητρο στους υπερχρεωμένους επαγγελματίες να δέχονται πληρωμές με πλαστικό χρήμα. Το ακατάσχετο ποσοστό θα είναι τουλάχιστον της τάξης του 50% του υπολοίπου ενώ δεν αποκλείεται να καθοριστεί τελικά και στο 70 ή 80%.

Το νομοσχέδιο, που στοχεύει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω της καταγραφής των εσόδων των επαγγελματιών στο τραπεζικό σύστημα, πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος του μήνα και να ψηφιστεί έως το τέλος Οκτωβρίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − four =