αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως το παλιό σου Game Boy μπορεί να κάνει… εξόρυξη Bitcoin (ΦΩΤΟ)

Πως το παλιό σου Game Boy μπορεί να κάνει… εξόρυξη Bitcoin (ΦΩΤΟ)

Μπορεί να ακούγεται απίθανο όμως κάποιος βρήκε πραγματικά έναν τρόπο να εξορύξει Bitcoin χρησιμοποιώντας ένα Nintendo Game Boy.

Χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο σύνδεσης Game Boy, ένα Raspberry Pi Pico και έναν προσαρμοσμένο κώδικα, ο ερευνητής ασφάλειας πληροφορικής και YouTuber Stacksmashing, μπόρεσε να μετατρέψει ένα Nintendo Game Boy στον χειρότερο Bitcoin miner στον κόσμο.

Ο miner του Stacksmashing, μπορεί να τρέξει 0,8 hash ανά δευτερόλεπτο. Αντιθέτως το ειδικό hardware εξόρυξης λειτουργεί περίπου 125 δισεκατομμύρια φορές πιο γρήγορα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του δημιουργού του, με το ρυθμό του Game Boy θα έχει το πρώτο του Bitcoin σε μόλις τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια! Από την άλλη πλευρά, ο miner που δημιούργησε κοστίζει μόνο τέσσερις μπαταρίες AA.

Game Boy  Bitcoin

Μπορεί λοιπόν στην ουσία να μην είναι καθόλου χρήσιμος για πραγματική εξόρυξη Bitcoin, αλλά το γεγονός και μόνο ότι λειτουργεί είναι αρκετά εντυπωσιακό. Ο Stacksmashing λέει ότι δημιούργησε ένα κενό blockchain, με λιγότερη δυσκολία στο να το δοκιμάσει και το σύστημα κατάφερε να κατακερματίσει ένα πλήρες μπλοκ.

Ακόμα κι έτσι βέβαια, η χρήση της φορητής κονσόλας παιχνιδιών για την εξόρυξη του blockchain ήταν στην πραγματικότητα το εύκολο μέρος. Το δύσκολο ήταν να τη συνδέσει στο Διαδίκτυο.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες βίντεο του Stacksmashing στο YouTube, όπου περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποίησε το καλώδιο σύνδεσης Raspberry Pi και το Game Boy για να συνδέσει την παλιά του κονσόλα Nintendo στο διαδίκτυο και πολλές άλλες λεπτομέρειες.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =