αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως το βιογραφικό σου θα περάσει το «τεστ των 6 δευτερολέπτων»

Πως το βιογραφικό σου θα περάσει το «τεστ των 6 δευτερολέπτων»

Το έχουμε ξανά πει: Ζούμε στην εποχή των αμέτρητων βιογραφικών. Κάθε HR Manager ή εργοδότης λαμβάνει πολλά βιογραφικά, ειδικά όταν ανοίγει επίσημα κάποια θέση. Εσύ πρέπει να ξεχωρίσεις από τη μάζα. Έτσι ώστε να κληθείς, έστω, για κάποια συνέντευξη. Παρακάτω θα δεις «στα γρήγορα» μερικά tips που αξίζει να ακολουθήσεις.

1 | Λέξεις- κλειδιά: Πλέον, τα περισσότερα Hiring software χρησιμοποιούν αλγόρυθμους για να «τσιμπήσουν» βιογραφικά, όταν ανοίξει μια θέση. Αν δεν έχεις λέξεις- κλειδιά που αφορούν την ιδιότητα και τα skills σου, τότε το βιογραφικό σου ίσως να μην διαβαστεί ποτέ. Φρόντισε να έχεις και μερικές λέξεις που να «συνδέονται» με τις θέσεις εργασίας που ψάχνεις.

2 | Ο κανόνας των 6 δευτερολέπτων: Έρευνες έχουν δείξει, ότι ένας HR Manager αφιερώνει περίπου 6 δευτερόλεπτα για να δει ένα βιογραφικό. Αν δεν του τραβήξει την προσοχή ή αν δεν καταφέρει να το διαβάσει μέσα σε αυτό τον χρόνο, το αφήνει στην άκρη. Κάνε το βιογραφικό σου εύκολο στην ανάγνωση- ίσως είναι χρήσιμα μερικά bullet points.

3 | Μια σελίδα: Όπως έχουμε ξανά πει, το ιδανικό βιογραφικό ίσως χωρά σε μια σελίδα. Οι εργοδότες έχουν πολλά βιογραφικά να δουν, και λίγο χρόνο στην διάθεση τους. Αν δουν ένα βιογραφικό 5 σελίδων, πιθανότατα δεν θα κάτσουν να το διαβάσουν.

4| Όχι περιττά στοιχεία: Το βιογραφικό σου πρέπει να είναι όσο πιο σφυχτό γίνεται και να μην κουράζει. Χρησιμοποίησε κάθε κομμάτι του, για να αναδείξεις ένα skill ή γνώσεις που σχετίζονται με το πεδίο στο οποίο αναζητάς εργασία. Οχι, μην συμπεριλάβεις την part-time δουλειά που έκανες ως μπάρμαν σε κάποιο νησί το 2009, μάλλον δεν ενδιαφέρει τον υποψήφιο εργοδότη…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =