αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως τα Pokemon θα μπορούσαν να «ζωντανέψουν» έξω από τα smartphones. Ο CEO της Niantic δίνει την απάντηση

Πως τα Pokemon θα μπορούσαν να «ζωντανέψουν» έξω από τα smartphones. Ο CEO της Niantic δίνει την απάντηση

Το mobile φαινόμενο του περσινού καλοκαιριού καλά κρατεί. Μπορεί η αρχική «έκρηξη» στο αριθμό των χρηστών να έχει κοπάσει, ωστόσο αρκετοί είναι οι επίδοξοι εκπαιδευτές που συνεχίζουν να παίζουν το Pokemon Go. Με την εταιρία παραγωγής, Niantic, κάνει κάθε τόσο events έτσι ώστε να αναθερμαίνει το ενδιαφέρον. Ενώ πρόσφατα, προστέθηκε και η «δεύτερη γενιά» των Pokemon στο παιχνίδι.

Αλλά πως θα μπορούσε να είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι, σε μερικά χρόνια από σήμερα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας; Την απάντηση έδωσε ο CEO της Niantic, John Hanke, σε συνέντευξη του στο αμερικανικό site Wired. Όπως εξήγησε, η Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR) είναι η φυσική συνέχεια του «smartphone world» που έχουμε σήμερα. Ότι βλέπουμε σήμερα σε μια οθόνη κινητού, θα μπορούμε πιθανότατα να το βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας, με τη χρήση ειδικών γυαλιών.

«Για το shopping, τα ταξίδια, τα social media, ακόμα και το dating, τα AR Apps θα είναι πολύ σημαντικά και χρήσιμα», υπογράμμισε ο CEO της Niantic.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό, ότι η εν λόγω τεχνολογία δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο στο gaming. Ωστόσο, σε παρόμοιες περιπτώσεις, έχουμε δει ότι το gaming προπορεύεται. «Δείτε τι έγινε με τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή. Η κονσόλα Atari ήρθε πρώτη. Μετά μπήκε η Apple, μετά η IBM. Τα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου δεν ήρθαν πρώτα. Τα games δεν νοιάζονται τόσο αν η νέα τεχνολογία δεν είναι ακόμη τέλεια, αν είναι ακριβή ή αν είναι περίεργη να φορεθεί. Ο κόσμος έχει ήδη αγκαλιάσει το AR στα παιχνίδια».

Όλα λοιπόν κινούνται προς τα εκεί. Και ποιος ξέρει, ίσως η Niantic εργάζεται ήδη πάνω στο πως να «ζωντανέψει» τα Pokemon στον πραγματικό κόσμο. Πολύ πιο ρεαλιστικά, από ότι σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 4 =