αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως τα Netflix, Disney+ και Apple TV θα… εκτινάξουν την επισκεψιμότητα του Pirate Bay και του Gamato

Πως τα Netflix, Disney+ και Apple TV θα… εκτινάξουν την επισκεψιμότητα του Pirate Bay και του Gamato

Η επερχόμενη μάχη των κολοσσών της ψυχαγωγίας (Netflix, Disney+, Amazon Prime και Apple TV) για την πρωτοκαθεδρία του… καναπέ δίνει νέα ώθηση στους πειρατικούς ιστοτόπους (Pirate Bay, Gamato κ.α.). Οι υπηρεσίες ανταλλαγής αρχείων, όπως ονομάζονται, μέσα από τις οποίες οι χρήστες του διαδικτύου έχουν πρόσβαση στις μεγάλες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές δημιουργίες φαίνεται πως σύντομα θα δουν την επισκεψιμότητά του να εκτινάσσεται, όπως σημειώνει το Εθνος.

Άλλωστε είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύντομα θα κορυφωθεί η μάχη ανάμεσα στο Netflix, την Amazon, την Apple TV αλλά και τo Disney+. Ο χορός δισεκατομμυρίων που έχει στηθεί γύρω από τους τηλεοπτικούς δέκτες σε όλο τον πλανήτη είναι μεγάλος και το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου όταν και θα ξεκινήσει η πλατφόρμα του Disney+. Λίγες ημέρες νωρίτερα, το αντίπαλο δέος της Apple TV ξεκινάει την 1η Νοεμβρίου με ταινίες φημισμένων σκηνοθετών, όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Νάιτ Σιαμαλάν.

Όπως αναφέρει ανάλυση της εταιρείας Sandvine, η επερχόμενη «έκρηξη» αποκλειστικού περιεχομένου από αυτές τις πλατφόρμες θα οδηγήσει αυτόματα πολλούς χρήστες σε υπηρεσίες διαμοίρασης αρχείων «BitTorrent», δηλαδή στα πειρατικά sites, οπως το Pirate Bay και το Gamato. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, οι αποκλειστικότητες Marvel και Star Wars θα φέρουν μεγάλη επισκεψιμότητα σε αυτούς τους ιστοτόπους. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Newsweek o Elliott Ingram, ιδρυτής του οργανισμού καταπολέμησης της ψηφιακής πειρατείας, Entura, «πάντα θα υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που δεν θέλει να πληρώσει για ψηφιακό περιεχόμενο, όποιο κι αν είναι το κόστος. Αναμφίβολα, αυτά θα είναι τα άτομα που θα επηρεαστούν περισσότερο από το κατακερματισμένο περιεχόμενο».

Αναμφίβολα, η παρουσία των διαδικτυακών πειρατών θα επηρεάσει σε ένα βαθμό και τη μάχη του Online streaming. Αυτήν τη στιγμή, την πρωτοκαθεδρία την έχει το Netflix, με περισσότερους από 151.000.000 συνδρομητές σε 190 χώρες. Το κόστος των υπηρεσιών του βρίσκεται στα 12,99 δολάρια, ενώ του Disney+ αναμένεται στα $6.99 και του Apple TV+ στα $4.99 τον μήνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 1 =