αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως τα Ethereum και Ripple θα ξεπεράσουν το Bitcoin

Πως τα Ethereum και Ripple θα ξεπεράσουν το Bitcoin

Μετά από αρκετούς ταραχώδεις μήνες, η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει ένα δυναμικό comeback. Το Bitcoin διαπραγματεύεται πάνω από τα 9.000 δολάρια, έχοντας καταγράψει άνοδο άνω του 10% τις τελευταίες μέρες, το Ethereum ξεπερνά τα 650 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση άνω του 15%, ενώ το Ripple διαπραγματεύεται στα 0,86 δολάρια, με αύξηση 6%.

Η ανάκαμψη των κρυπτονομισμάτων συνοδεύεται από αυξημένους όγκους και εκτείνεται σε όλο το φάσμα της αγοράς.

Παρά τα ενισχυμένα κέρδη των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin παραμένει ο ηγέτης της αγοράς, με τα Ethereum και Ripple να παραμένουν πολύ πίσω, τόσο από άποψη της κεφαλαιοποίησης όσο και όγκου.

Τι χρειάζονται το Ethereum και το Ripple για να ξεπεράσουν το Bitcoin τόσο σε όρους κεφαλαιοποίησης όσο και όγκου;

Όπως σημειώνει το Forbes, Οι τιμές και ο όγκος τους πρέπει να ενισχύονται για περισσότερο καιρό, σε σχέση με αυτό που χρειάστηκε το Bitcoin. “Θα χρειαζόταν μια αύξηση τιμών που να ξεπερνά πλήρως αυτή του Bitcoin και για μια σταθερή χρονική περίοδο”, λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digits.io, Ben Way. “Οι αγορές δεν είναι πάντοτε λογικές και σήμερα το Bitcoin είναι το χρυσό πρότυπο στην αγορά επειδή είναι το νόμισμα που όλοι γνωρίζουν”.

Με απλά λόγια, το Bitcoin είναι ένα “brand” που τροφοδοτεί όλη τη δημοτικότητα που προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών και τελικά ενισχύει τις τιμές και τον όγκο στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Ο Darren Marble, Διευθύνων Σύμβουλος της CrowdFundX συμφωνεί. Και γι ‘αυτό δεν πιστεύει ότι το Ethereum και το Ripple μπορούν να ξεπεράσουν το Bitcoin. “Δεν πιστεύω ότι το Ethereum ή το Ripple θα κερδίσουν ποτέ το Bitcoin”, λέει ο Marble.

Γιατί; “Πρώτον, το Bitcoin αποτελεί ένα δυναμικό brand. Η πλειοψηφία των ειδήσεων αφορά το Bitcoin, όχι το Ripple. Το Bitcoin έχει αξία στην αγορά και αυτό δεν μπορεί να υποτιμηθεί”.

Ο Michael Shepherd, αντιπρόεδρος Marketing, στο Rewards.com συμφωνεί, λόγω του πλεονεκτήματος του Bitcoin ότι ήρθε πρώτο. “Έχοντας βγει πρώτο στην αγορά, το Bitcoin επωφελείται από το δωρεάν marketing και το branding”, λέει ο Shepherd. “Πιστεύω ότι για να εκτοπιστεί το Bitcoin από την πρώτη θέση, θα χρειαστεί τα άλλα νομίσματα να είναι τα πρώτα που θα ενσωματωθούν με διαφάνεια στις τρέχουσες επιλογές πληρωμής”.

Πώς; “Το να καταστούν τα κρυπτονομίσματα mainstream και να τους επιτραπεί να χρησιμοποιηθούν όπως κάθε άλλο μέσο πληρωμής, μπορεί να προσελκύσει κάποιους χρήστες τους οποίους δεν έχουν προσελκύσει ως τώρα τα κρυπτονομίσματα”.

Ο Robert Masters, διευθυντής της Blue Chip Vision, θεωρεί αυτό το σενάριο μακρινό αλλά πιθανό. “Μπορεί να είναι δυνατό είτε το Ripple είτε το Ethereum να ξεπεράσουν μακροπρόθεσμα το ανώτατο όριο της κεφαλαιοποίησης του Bitcoin αν εφαρμοστούν μελλοντικές βελτιώσεις πρωτοκόλλου και με τη συνεχή στήριξη των παγκόσμιων οικονομικών παραγόντων”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =