αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως πρέπει να περνά το 24ωρο του ένας νέος επιχειρηματίας: Ο Richard Branson παραθέτει 5 πράγματα

Πως πρέπει να περνά το 24ωρο του ένας νέος επιχειρηματίας: Ο Richard Branson παραθέτει 5 πράγματα

Αν είσαι επιχειρηματίας ή startupper, η καθημερινότητα σου ίσως είναι κάπως έτσι: Αρκετή δουλειά, πολύ άγχος, deadlines που πιέζουν, λίγος ελεύθερος χρόνος. Αλλά τελικά, πως πρέπει να γεμίζει την ημέρα του ένας τέτοιος άνθρωπος;

Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson παραθέτει το δικό του πλάνο. Είναι βέβαιο, ότι ξέρει τι χρειάζεται για να φτάσεις στην επιτυχία. Σε ηλικία 23 χρονών ο Richard Branson εισέπραξε το πρώτο του εκατομμύριο. Σήμερα, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Virgin, έχει μια περιουσία που υπολογίζεται στα 5,1 δισ. δολάρια.

Οι 24ωρες που έχει η ημέρα πρέπει να αξιοποιούνται σωστά. Ο Mr Virgin έχει μάλιστα 5 απλά tips, τα οποία όπως λέει πρέπει να εφαρμόζουν οι νέοι επιχειρηματίες, για να καταγράψουν τη δική τους ιστορία επιτυχίας.

1- Χρησιμοποιήστε το χρόνο σας έξυπνα: Για όλους τους πολυάσχολους επιχειρηματίες, ο χρόνος είναι πολύτιμος. Ο Branson χρησιμοποιεί όλα τα λεπτά της ημέρας. Ακόμα κι όταν ταξιδεύει. Είναι χαρακτηριστικό, ότι έκανε τη συνέντευξη για την πρόσληψη του CEO της Virgin, Josh Bayliss, στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, ενώ ήταν κολλημένοι σε μποτιλιάρισμα.

2- Να είστε κάθε μέρα φρέσκοι: Αν αναλωνόμαστε πολύ στο τι κάναμε εχτές και στο παρελθόν γενικότερα, ίσως είναι δύσκολο να προχωρήσουμε και να πετύχουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας, λέει ο Branson. Κάθε μέρα, είναι μια καινούργια μέρα. Και πρέπει να είμαστε φρέσκοι, αφήνοντας πίσω το τι έχει γίνει στο παρελθόν.

3- Γράψτε τους στόχους σας σε ένα χαρτί: Το να γράφουμε τους στόχους και τις σκέψεις μας σε ένα χαρτί, πολλές φορές βοηθά στο να πραγματοποιήσουμε αυτά που θέλουμε.

4- Να βλέπετε μπροστά: Το κλειδί είναι να είμαστε παραγωγικοί και να κοιτάμε το μέλλον. «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν. Άρα δεν υπάρχει λόγος να μένουμε σε αυτό», λέει ο ιδρυτής της Virgin. Χρειάζεται να έχουνε νέες ιδέες και να προσπαθούμε να τις κάνουμε πράξη.

5- Να διασκεδάζετε: «Όπως λέει και μια παροιμία, ο χρόνος κυλά καλύτερα όταν διασκεδάζεις» σημειώνει ο Branson. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν, ανεξάρτητα από τον φόρτο εργασίας που είχε στη ζωή του, πάντα το διασκέδαζε. Προσέξτε απλά, να μην… το παρακάνετε με τη διασκέδαση, όπως τονίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − ten =