αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως πρέπει να δηλώσεις τα εισοδήματα σου από Airbnb μισθώσεις

Πως πρέπει να δηλώσεις τα εισοδήματα σου από Airbnb μισθώσεις

Κινδύνους που φέρνουν έξτρα φόρους κρύβουν και φέτος οι φορολογικές δηλώσεις. Σε περίπτωση που ένας φορολογούμενος κάνει λάθη τότε θα του κοστίσει ακριβά και ειδικά εάν κάποιος δεν είναι προσεκτικός κατά την συμπλήρωση του εντύπου Ε1 ή με τη δήλωση των εισοδημάτων του μέσω Airbnb.

Συγκεκριμένα, όσοι απέκτησαν εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb το 2017 θα πρέπει να δηλώσουν τα εισοδήματα αυτά στο έντυπο Ε2 και στη στήλη 7.

Επιλέγοντας τον κωδικό 60 της στήλης αυτής θα δηλώνονται συγκεντρωτικά ανά ακίνητο όλα τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από τη βραχυχρόνια εκμίσθωση ακινήτων μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες (τύπου Airbnb), ενώ επιλέγοντας τον κωδικό 61 της στήλης θα δηλώνονται συγκεντρωτικά ανά ακίνητο όλα τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από τη βραχυχρόνια υπεκμίσθωση ακινήτων μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες κατά το φορολογικό έτος 2017. Τα εισοδήματα αυτά φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστές από 15% έως 45%.

Οι συντελεστές αυτοί ισχύουν εφόσον τα ακίνητα εκμισθώνονται επιπλωμένα χωρίς την παροχή οιασδήποτε υπηρεσίας πλην της παροχής κλινοσκεπασμάτων.

Σε περίπτωση που παρέχονται οποιεσδήποτε άλλες υπηρεσίες, το εισόδημα αυτό θα λογίζεται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και φορολογείται με συντελεστές που ξεκινούν από 22% και φθάνουν μέχρι 45%.

Εάν το συνολικό εισόδημα υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης με κλιμακούμενους συντελεστές 2,2% έως 10%.

Να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία μέχρι το τέλος Ιουνίου για να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση. Ανεξάρτητα από τον χρόνο υποβολής της δήλωσης, η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − one =