αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως πρέπει να αλλάζεις τους passwords στα προφίλ σου στο ίντερνετ, για να μην παραβιαστούν

Πως πρέπει να αλλάζεις τους passwords στα προφίλ σου στο ίντερνετ, για να μην παραβιαστούν

Οι ηλεκτρονικές επιθέσεις είναι όλο και πιο συχνές. Και σίγουρα έχεις ακούσει την συμβουλή: Αλλάξτε συχνά τους προσωπικούς κωδικούς για να προστατευτείτε από τους χάκερ. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν αρκεί.

Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου του Carleton, από το Οντάριο του Καναδά, η συχνή αλλαγή των passwords δεν κρατά τους χάκερς μακριά από τους λογαριασμούς των χρηστών αλλά ούτε και τους αποθαρρύνει όταν κάποιος έχει μπει στο στόχαστρό τους. Μελετώντας μάλιστα οι ερευνητές ένα δείγμα χρηστών του διαδικτύου που άλλαζε συχνά τους κωδικούς του κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι χάκερς δεν σταματούν ποτέ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα αποτελέσματα της έρευνας η κύρια αιτία που συμβαίνει αυτό είναι διότι οι χρήστες συνήθως δεν αλλάζουν πραγματικά τον κωδικό τους. Απλώς αντικαθιστούν ή συμπληρώνουν στον ήδη υπάρχοντα λογαριασμό κάποια σύμβολα όπως τα «#, $, %, *», κάτι που σαφώς δεν είναι αποτελεσματικό.

Αν θέλετε, λοιπόν, να προστατεύετε πραγματικά τους λογαριασμούς σας σταματήστε να τους τροποποιείτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και προσπαθήστε να φτιάξετε, εκ νέου, έναν ισχυρό λογαριασμό. Σίγουρα θα είναι δύσκολο στην αρχή να τον απομνημονεύσετε αλλά μόνο έτσι θα έχετε πραγματική προστασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 1 =