αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ο Mr Zara έχασε 4,3 δισ. δολάρια μέσα σε μια ημέρα

Πως ο Mr Zara έχασε 4,3 δισ. δολάρια μέσα σε μια ημέρα

Κατά 4,3 δις δολάρια μειώθηκε την Παρασκευή η περιουσία του Αμάνθιο Ορτέγα, γνωστού ως «Mr. Zara», ο οποίος είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της πολυεθνικής εταιρείας Inditex και των αλυσίδων καταστημάτων που της ανήκουν (με πιο γνωστή την μάρκα Zara) και ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο το 2016.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε «βουτιά» κατά 7% φθάνοντας σε χαμηλό τριετίας την Παρασκευή ενώ ο καθαρός πλούτος του Ορτέγα σημείωσε πτώση 6% και «έπεσε» στα 68 δις δολάρια ύστερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για μείωση των πωλήσεων για το τρίμηνο το οποίο συμπεριελάμβανε και την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της JPMorgan, οι πωλήσεις της «αυτοκρατορίας μόδας» του Ορτέγα αναμένεται ότι θα παρουσιάσουν άνοδο κατά 10% το τελευταίο τρίμηνο του 2017 ενώ η ίδια η επιχείρηση είχε κάνει λόγο για αύξηση πωλήσεων 13% για το διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την JPMorgan η επιβράδυνση αυτή θα μπορούσε να αποδοθεί στην αύξηση των εκπτώσεων οι οποίες ξεκίνησαν τον Ιανουάριο με σκοπό τα μαγαζιά να «ξεστοκάρουν» για να έρθει η ανοιξιάτικη κολεκιόν και στο ισχυρό ευρώ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ορτέγα να «πέσει» στην έβδομη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ενώ στην Ευρώπη βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ακριβώς κάτω από τον CEO του ομίλου LVMH, Μπερνάρ Αρνό.

Ο τελευταίος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης πολυτελών μαρκών όπως είναι οι Perignon, Bulgari και Louis Vuitton είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με περιουσία 75,1 δις δολάρια.

O Ορτέγα ξεκίνησε την καριέρα του το 1963 σε μια οικογενειακή επιχείρηση και ίδρυσε την Inditex μαζί με την πρώην σύζυγο του, την Ροζαλία Μέρα. Η εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια 7.405 καταστημάτων και πέρυσι κατέγραψε πωλήσεις 28,6 δις δολαρίων.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =