αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως ο Microsoft Edge θα σε προστατεύει δωρεάν από τα fake news

Πως ο Microsoft Edge θα σε προστατεύει δωρεάν από τα fake news

Τον Ιανουάριο του 2019, η Microsoft υπέγραψε συμφωνία με το NewsGuard, η οποία είχε ως στόχο να προστατεύσει τους χρήστες της mobile έκδοσης του Microsoft Edge από τα fake news.

Τι είναι και πώς λειτουργεί το NewsGuard

Το NewsGuard είναι ένα πάνελ από 4.000 έμπειρους δημοσιογράφους οι οποίοι πολεμούν με κάθε τρόπο τις ψευδείς ειδήσεις και την παραπληροφόρηση. Οι εκπαιδευμένοι αναλυτές του πάνελ, ερευνούν τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και φροντίσουν να ενημερώνουν τους αναγνώστες για το ποιες πηγές είναι φερέγγυες.

Η συμφωνία με τον τεχνολογικό κολοσσό και η επέκταση

Υπό κανονικές συνθήκες, οι υπηρεσίες του NewsGuard τιμολογούνται προς 2,94$ τον μήνα. Ωστόσο, η Microsoft είχε υπογράψει μία συμφωνία που σε πρώτη φάση εξασφάλισε τη δωρεάν παροχή των υπηρεσιών του πάνελ στους χρήστες της mobile έκδοσης του browser της.

Τώρα, τα δύο μέρη επέκτειναν τη συμφωνία τους και πλέον απολαμβάνουν τα οφέλη των υπηρεσιών του πάνελ και οι χρήστες της desktop έκδοσης του Microsoft Edge. Έπισης, η μηχανή αναζήτησης Bing έχει πρόσβαση στα δεδομένα του NewsGuard σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας άμεσα πληροφορίες για την εγκυρότητα των πηγών.

Στα πλαίσια της επέκτασης, η Microsoft θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα ελέγχου των ειδήσεων, μέσω του οποίου πάνω από 700 βιβλιοθήκες παρέχουν στο NewsGuard περισσότερους από 7 εκατομμύρια συνεργάτες.

Πηγή: techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =