αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ο Jeff Bezos αύξησε την περιουσία του κατά 24 δισ. δολάρια εν μέσω πανδημίας

Πως ο Jeff Bezos αύξησε την περιουσία του κατά 24 δισ. δολάρια εν μέσω πανδημίας

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν «αγγίζει» τον Τζεφ Μπέζος, αφού κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά 24 δισεκατομμύρια δολάρια. Η περιουσία του CEO της Amazon- του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο- αυξήθηκε κατά περίπου 20% τους τελευταίους τέσσερις μήνες και πλέον ανέρχεται σε 138 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το Forbes, είναι ανάμεσα στους ελάχιστους δισεκατομμυριούχους που είχε τέτοια αύξηση περιουσίας από τις αρχές του χρόνου.

Μόνο προχθες, ο Μπέζος κέρδισε 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η μετοχή της Amazon έφτασε σε τιμή ρεκόρ, 2.283 δολάρια, σύμφωνα με τον Guardian. Πριν από ένα μήνα, η μετοχή της εταιρείας άλλαζε χέρια για 1.689 δολάρια, ενώ ο Μπέζος κατέχει το 11%. Είχε γλιτώσει μεγάλες απώλειες, όταν πούλησε μεγάλο ποσοστό των μετοχών του πριν από την κατάρρευση του χρηματιστηρίου εξαιτίας του κορωνοϊού. Η Amazon εξελίσσεται σε έναν ξεκάθαρο νικητή της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς οι πωλήσεις έχει αυξηθεί κατακόρυφα λόγω της καραντίνας.

Την ίδια ώρα όμως, πληθαίνουν οι φωνές για το αν η εταιρεία προστατεύει επαρκώς τους εργαζομένους της από τον κορωνοϊό. Αρκετοί άνθρωποι που εργάζονται σε αποθήκες έχουν βρεθεί θετικοί, ενώ εργατικά συνδικάτα στη Γαλλία προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, εκφράζοντας ανησυχία για την υγεία των εργαζομένων. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Amazon πρέπει να αξιολογήσει τους κινδύνους και να περιορίσει αυστηρά τις αποστολές μόνο για τα προϊόντα ζωτικής σημασίας. Έπειτα από αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ίσως αναγκαστεί να αναστείλει τις δραστηριότητες των κέντρων διανομής της στη Γαλλία.

Πηγή: www.lifo.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + six =