αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ο φόβος σε κρατά μακριά από τους στόχους σου (και 4 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν)

Πως ο φόβος σε κρατά μακριά από τους στόχους σου (και 4 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν)

Το έχουμε ξανά γράψει: Καλές ιδέες υπάρχουν. Ακόμα και στην Ελλάδα. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι λίγοι άνθρωποι από αυτούς που έχουν τις καλές ιδέες, προχωρούν σε πράξεις. Λίγοι κάνουν την ιδέα τους πραγματικότητα. Ο κύριος λόγος, είναι ο φόβος. Οι περισσότεροι φοβούνται την αποτυχία, φοβούνται να ρισκάρουν, φοβούνται να αφήσουν την καθημερινή δουλειά τους, φοβούνται για το τι θα πουν οι άλλοι.

Κι όμως, ο φόβος μπορεί να σε ωθήσει σε δράση, αν τον χειριστείς σωστά.

Όπως εξηγεί το Entrepreneur.com, όσοι έχετε ασχοληθεί με το copywriting, θα ξέρετε ότι ο φόβος είναι ένα ισχυρό κίνητρο. Οι άνθρωποι προσπαθούν πάντα να αποφύγουν τον πόνο, άρα το να «ξύνεις» τους φόβους τους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να υποκινήσετε δράση. Όταν προσπαθείτε να πουλήσετε σε κάποιον, θα πάρετε μια καλύτερη απάντηση αν επικεντρωθείτε στους φόβους των ανθρώπων. Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αγοράσουν κάτι αν τους βοηθήσει να απαλλαγούν από ένα σημείο πόνου. Το να τους προσφέρεις απλά «κάτι θετικό» μάλλον δεν αρκεί.

Πέρα από όλα αυτά όμως, ο φόβος υπάρχει πάντα στην ζωή μας. Και πολλές φορές δεν καταφέρνουμε να τον ξεπεράσουμε. Μένουμε στην αδράνεια, επειδή φοβόμαστε. Είναι χρήσιμο να καταγράψουμε τον φόβο μας και μετά να κάνουμε στον εαυτό μας τις παρακάτω 4 ερωτήσεις. Θα σε βοηθήσουν να πας προς τα μπροστά.

1# Γιατί φοβάσαι; (Να είσαι ειλικρινής, μόνο εσύ θα το διαβάσεις)

2# Ποιος είναι ο αντίκτυπος που έχει αυτός ο φόβος στη ζωή ή την επιχείρησή σου;

3# Reality check: Δικαιολογείται αυτός ο φόβος ή είσαι υπερβολικός;

4# Πως θα είναι η ζωή σου σε 10-20 χρόνια από σήμερα, αν δεν αντιμετωπίσεις και δεν ξεπεράσεις αυτό τον φόβο;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =