αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ο φόβος θα σε πάει… μπροστά: Ο Richard Branson έχει μια διαφορετική άποψη

Πως ο φόβος θα σε πάει… μπροστά: Ο Richard Branson έχει μια διαφορετική άποψη

«Όλα όσα θα ήθελες, είναι από την άλλη μεριά του φόβου». Είναι μια από τις φράσεις που χρησιμοποιεί ο Richard Branson. Ο ίδιος έχει καταγράψει το δικό του success story. Μπαίνοντας στον κόσμο της επιχειρηματικότητας πριν καν γίνει 18 χρονών. Και αυτό που έχει καταλάβει, είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιείς τον φόβο ως «καύσιμο» για να πας παρακάτω. Και όχι να τον βλέπεις σαν εμπόδιο.

«Πρέπει να αφήσεις τον φόβο να σου δώσει τη δυναμική για να προχωρήσεις – να μην σε κρατήσει πίσω», λέει ο Branson.

Όπως εξηγεί σε blog post του, ο φόβος είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα και μπορεί να σε οδηγήσει σε νέες ευκαιρίες. Ακόμα κι αν αποτύχεις, δεν πρέπει να φοβηθείς.

Και Richard Branson έχει έρθει αντιμέτωπος με την αποτυχία. Σε ηλικία μόλις 16 ετών άφησε το σχολείο, για να ξεκινήσει την πρώτη του επιχείρηση, το περιοδικό Student magazine. Ήθελε αυτό το έντυπο να γίνει η φωνή της νέας γενιάς, το 1967.

Όντως, το περιοδικό κατάφερε να φιλοξενήσει συνεντεύξεις μερικών μεγάλων ονομάτων της εποχής. Ωστόσο, δεν κατάφερε να βρει αρκετά χρήματα, όπως σημειώνει το αμερικανικό Entrepreneur.com. Έτσι η μειωμένη ταμειακή ροή, έγινε μεγάλο πρόβλημα για τον φιλόδοξο τότε εκδότη.

Αν ο Branson είχε επιμείνει στο αρχικό σχέδιο, πιθανότατα θα είχε βρεθεί «εκτός παιχνιδιού». Αντί για αυτό, επέλεξε να είναι πιο ευέλικτος, και να μπει σε ένα πεδίο στο οποίο αργότερα θα μεγαλουργούσε. Ξεκίνησε μια εταιρία η οποία έστελνε μουσικούς δίσκους μέσω ταχυδρομείου, προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις.

Το ξεκίνησε αρχικά έτσι ώστε να χρηματοδοτήσει το περιοδικό του. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Το περιοδικό μπορεί να μην «εκτοξεύτηκε» ποτέ, ωστόσο ο ίδιος πήρε πολύτιμη εμπειρία από το πεδίο της μουσικής και στη συνέχεια ίδρυσε την Virgin Records. Μια εταιρία που σήμερα αξίζει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 15 =