αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως οι πρώτες 10 λέξεις που λες σε μια job interview μπορούν να σου δώσουν την θέση (ή να σε οδηγήσουν στην απόρριψη)

Πως οι πρώτες 10 λέξεις που λες σε μια job interview μπορούν να σου δώσουν την θέση (ή να σε οδηγήσουν στην απόρριψη)

«Πώς είναι η μέρα σας;». Είναι μια από τις εισαγωγικές ερωτήσεις που ίσως θα ακούσεις όταν μπεις μέσα στο δωμάτιο για μια job interview. Και ενώ οι περισσότεροι υποψήφιοι νομίζουν ότι τέτοιες ερωτήσεις χρησιμοποιούνται απλά για να… σπάσουν τον πάγο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μη βιαστείς να «ξεπετάξεις» τέτοιες ερωτήσεις, χρησιμοποιόντας ένα «καλά ευχαριστώ».

Σύμφωνα με τον Βρετανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Resurgo Trust, που βοηθάει νέους ανθρώπους με προγράμματα εργασίας και κοινωνικής ομαδοποίησης, οι πρώτες 10 – 12 λέξεις που βγαίνουν από το στόμα σου σε μια συνέντευξη, είναι και αυτές που καθορίζουν το αν θα κερδίσεις την δουλειά ή όχι. Φυσικά, οι αναλυτές του Resurgo Trust δεν υπαινίσσονται πως τα πτυχία και προϋπηρεσία δεν παίζουν ρόλο. Αλλά σε μία αγορά εργασίας με τεράστια ζήτηση από στρατιές ανέργων και περιορισμένη προσφορά θέσεων εργασίας, ξεχωρίζουν εκείνοι με τις καλύτερες επικοινωνιακές ικανότητες.

Οι πρώτες ερωτήσεις που γίνονται από τους μελλοντικούς εργοδότες, όπως τα «πώς είναι η μέρα σας» ή «πώς περάσατε το Σαββατοκύριακο», δεν είναι μόνο για να σπάσουν τον πάγο στην κουβέντα. «Η ψιλοκουβέντα στις συνεντεύξεις παρέχει στον εργοδότη ένα πρώτο δείγμα για την αυτοπεποίθηση και τα επικοινωνιακά χαρίσματα του υπηψηφίου. Αυτά στις μέρες μας είναι προσόντα που κάνουν τη διαφορά στον χώρο εργασίας» αναφέρει η Iona Ledwidge, στέλεχος του Resurgo Trust.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, μη βιαστείς να «ξεπετάξεις» την εισαγωγική ψιλοκουβεντούλα του μελλοντικού εργοδότη σου. Μία συζήτηση για την ξαφνική αλλαγή του καιρού ή μία αστεία ιστορία για το πώς έχασες την στάση στο μετρό, ίσως αποτελέσει τη λεπτομέρεια που θα σου εξασφαλίσει την επόμενη δουλειά σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − eight =