αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως οι καλύτεροι φίλοι σου μπορεί να σαμποτάρουν την επιτυχία σου

Πως οι καλύτεροι φίλοι σου μπορεί να σαμποτάρουν την επιτυχία σου

Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μπορούν να επηρεάσουν την επιτυχία μας περισσότερο από ότι ίσως νομίζουμε. Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους περνάς χρόνο μαζί και σε επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά. Ειδικά αυτοί που ονομάζουμε ως «καλύτεροι φίλοι» έχουν κομβική σημασία. Αν σε παροτρύνουν να πετύχεις τους στόχους σου και σου δίνουν χρήσιμες, τότε μάλλον είσαι σε μια σωστή παρέα. Αν από την άλλη σε αποθαρρύνουν και γελούν με κάθε νέα ιδέα σου, μάλλον πρέπει να κάνεις αλλαγές άμεσα.

Δες την τολμηρή άποψη του αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχου, Tai Lopez. «Αν δεν βγάζεις τουλάχιστον ένα άτομο έξω από τον κοινωνικό σου κύκλο κάθε χρόνο, τότε κάνεις μεγάλο λάθος», έγραφε ο Tai Lopez στο Facebook πριν λίγο καιρό.

Τι θέλει να πει όμως; Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μια «αποκρυπτογράφηση». Πιθανότατα ο διάσημος επιχειρηματίας εννοεί τους τοξικούς ανθρώπους, οι οποίοι σε εμποδίζουν να φτάσεις στην επιτυχία. Στο It’s Possible έχουμε μιλήσει για τους 7 τύπους ανθρώπων που δεν πρέπει να έχεις κοντά σου. Αυτοί είναι οι παρακάτω:

1- Οι απαισιόδοξοι

2- Αυτούς που κοιτούν μόνο το κοντινό μέλλον

3- Micromanagers (οι οποίοι ελέγχουν στενά κάθε κίνηση των μελών της ομάδας τους)

4- Οι εγωκεντρικοί

5- Αυτοί που φοβούνται τα ρίσκα

6- Αυτοί που δεν έχουν κίνητρα

7- Οι υπερβολικά σπάταλοι

Tim Ferriss: Είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε περισσότερο παρέα

Ο Tim Ferriss είναι διάσημος coach, podcaster και συγγραφέας του βιβλίου «Tools of Titans». Πριν κάποιο χρονικό διάστημα, βρέθηκε σε event στο Σαν Φρανσίσκο και άνοιξε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

«Είσαι ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους συνδέεσαι περισσότερο», είπε ανάμεσα σε άλλα ο coach.

Όπως εξήγησε, υπάρχει ένας «νόμος των μέσων όρων». Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το αποτέλεσμα οποιασδήποτε κατάστασης, είναι ο μέσος όρος όλων τον αποτελεσμάτων που περιλαμβάνει αυτή. Κάπως έτσι, είναι και με τους ανθρώπους. Μπορεί να μιλάμε με πολλά άτομα, όμως τα 5 με τα οποία κάνουμε περισσότερο παρέα, είναι αυτά που επηρεάζουν τις αποφάσεις μας και τον τρόπο σκέψης μας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − eight =