αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως οι επιχειρηματίες σε μικρές πόλεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τοποθεσία τους ως πλεονέκτημα

Πως οι επιχειρηματίες σε μικρές πόλεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τοποθεσία τους ως πλεονέκτημα

Πολλοί επιχειρηματίες, πιστεύουν ότι πρέπει να μετακομίσουν στη Νέα Υόρκη, στο Σαν Φρανσίσκο ή στο Βερολίνο, για να ιδρύσουν τη δική τους εταιρία. Ειδικά αν αυτή σχετίζεται με τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τέτοιες περιοχές να ξεχειλίζουν από ταλέντα, οικονομικές επενδύσεις, και δομές που βοηθούν την καινοτομία.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Αρκετές επιχειρήσεις θέλουν να απομακρυνθούν από τέτοια «κέντρα», επειδή αυτά είναι ακριβά και υπάρχει πολύς ανταγωνισμός. Δεν είναι κακό να φύγεις από εκεί και να εγκατασταθείς κάπου αλλού.

Όπως αναλύει σε άρθρο του το αμερικανικό Entrepreneur.com, η τοποθεσία δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για κάποιον, στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Μπορείς αν ξεκινήσεις ακόμα και από μια μικρή πόλη. Και να το χρησιμοποιήσεις μάλιστα ως πλεονέκτημα. Κάνοντας τις παρακάτω κινήσεις.

1- Δημιούργησε μια μοναδική ευκαιρία: Στις μικρές πόλεις, υπάρχει ένα πρόβλημα, ανάμεσα σε άλλα. Πολλοί νέοι αναγκάζονται να φύγουν, επειδή οι δουλειές που υπάρχουν εκεί δεν τους καλύπτουν. Αν λοιπόν φτιάξεις μια καινοτόμο επιχείρηση σε μια μικρή πόλη, καταρχήν θα φτιάξεις καλές θέσεις εργασίας για εσένα και τους συνιδρυτές σου. Στη συνέχεια δες τι κάνουν οι άλλες εταιρίες της περιοχής και τι κενό μπορεί να υπάρχει. Πρόσφερε θέσεις εργασίας τις οποίες δεν προσφέρουν άλλοι στην περιοχή και δημιούργησε μια μοναδική ευκαιρία για τους ντόπιους.

2- Κάνε προσλήψεις: Η συνέχεια της προηγούμενης συμβουλής. Εντάξει, το να κάνεις προσλήψεις δεν είναι πουθενά μια εύκολη διαδικασία. Αλλά σκέψου ότι αν βρίσκεσαι π.χ. στη Νέα Υόρκη, από την μια θα έχεις πολλά ταλέντα για να προσλάβεις, από την άλλη θα πρέπει να τους πληρώσεις πολύ ακριβά. Αλλιώς κάποια άλλη εταιρία θα στους «κλέψει». Αντίθετα, αν αναπτυχθείς σε μια μικρή πόλη, θα μπορέσεις να βρεις εργαζομένους με μικρότερο κόστος, ενώ θα τους δώσεις πλεονεκτήματα όπως το να ζουν σε μια πιο «ανθρώπινη πόλη» μαζί με τις οικογένειες τους.

3- Αξιοποίησε τους τοπικούς πόρους: Σίγουρα οι χρηματοδοτήσεις σε μικρές πόλεις είναι λιγότερες. Δεν μπορεί μια startup να βγει εύκολα κεφάλαια εκεί. Σκέψου όμως ότι ακόμα και εκεί, υπάρχουν άνθρωποι, συμπράξεις και κοινότητες που θέλουν να χρηματοδοτήσουν projects, αλλά δυσκολεύονται να βρουν τα κατάλληλα. Αφού σχεδόν όλοι οι νέοι επιχειρηματίες έχουν συγκεντρωθεί στις μεγάλες πόλεις. Μπορείς να βρεις κεφάλαια σε μέρη που δεν το περιμένεις. Επίσης, σε πολλές μικρές πόλεις, ακόμα και στην Ελλάδα, γίνονται πολλά επιχειρηματικά events πλέον. Μπορείς να βρεθείς σε αυτά, και να γίνεις γνωστός στο τοπικό οικοσύστημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 19 =