αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως ξεκίνησα»: Ο Elon Musk περιγράφει την αρχή της επιχειρηματικής του διαδρομής (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πως ξεκίνησα»: Ο Elon Musk περιγράφει την αρχή της επιχειρηματικής του διαδρομής (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα, έχει στα χέρια του μερικές τεράστιες εταιρίες. Όπως οι Tesla, SpaceX, SolarCity και η νεοϊδρυθείσα Boring Company. Κατά πολλούς, είναι ίσως ο πιο καινοτόμος επιχειρηματίας στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Μιλάμε για τον Elon Musk.

Πως, όμως, ξεκίνησε την επιχειρηματική του διαδρομή; Στο παραπάνω βίντεο, διάρκειας μόλις 2 λεπτών, ο ίδιος εξηγεί με απλά λόγια το πως ξεκίνησαν όλα. Ο ίδιος, περιγράφει το πως κινήθηκε όταν αποφοίτησε από το Στάνφορντ, το 1995. Δεν ήθελε απαραίτητα να γίνει επιχειρηματίας. Προσπάθησε να πάει στην εταιρία NetSpace, αλλά δεν τον ήθελαν. Μη έχοντας πολλές επιλογές, αφού δεν υπήρχαν πολλές ιντερνετικές εταιρίες τότε, πήρε την μεγάλη απόφαση του.

«Έπρεπε να φτιάξω τη δική μου», λέει ο Musk.

Ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του χρησιμοποιώντας 28.000 δολάρια που τους παρείχε ο πατέρας τους, ίδρυσαν την εταιρεία Zip2, μια διαδικτυακή εταιρεία η οποία παρείχε υπηρεσίες καταλογογράφησης και εύρεσης εμπορικών επιχειρήσεων. Ο Elon Musk κατάφερε να εξασφαλίσει συμβόλαια παροχής υπηρεσιών με τους New York Times καθώς και την Chicago Tribune μεγαλώνοντας έτσι τον κύκλο εργασιών της εταιρείας.

Για την ιστορία, η Compaq εξαγόρασε την Zip2 για 307 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 34 εκατομμύρια σε μετοχές το 1999, με τον Μασκ να λαμβάνει το 7% του ποσού (22 εκατομμύρια).

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − four =