αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να χρησιμοποιήσεις το παρελθόν για να φτάσεις στην επιτυχία

Πως να χρησιμοποιήσεις το παρελθόν για να φτάσεις στην επιτυχία

Το παρελθόν είναι πίσω μας. Ό,τι έγινε- έγινε και αυτό δεν αλλάζει. Αλλά μπορείτε να κερδίσετε πολλά από το παρελθόν εάν το χρησιμοποιήσετε σωστά, ώστε να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας και να φτάσετε στην επιτυχία. Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του, το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει 4 τρόπους για να χρησιμοποιήσεις το παρελθόν και να φτάσεις στην επιτυχία στη ζωή σου.

Ξανασυνδέστε τον εγκέφαλό σας με το παρελθόν

Συχνά σας λένε «ξεχάστε το παρελθόν». Η φυσική μας τάση είναι να θυμόμαστε τα αρνητικά του παρελθόντος, αυτά που δεν καταφέραμε ή αυτά που δεν μας βγήκαν. Κάνοντας το αυτό ενισχύουμε μονοπάτια που μας κάνουν να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας ή να νιώθουμε φόβο. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε το παρελθόν διαφορετικά για να υποστηρίξουμε πιο θετικές προοπτικές. Παίρνοντας τα χρήσιμα μαθήματα και προχωρώντας προς τα εμπρός. Στόχος είναι να ενισχύσεις την ικανότητα του εγκεφάλου να αλλάζει και να εκπαιδεύεται.

Χρησιμοποιήστε το παρελθόν για να βαθμολογήσετε την πρόοδό σας

Στο βιβλίο The Gap And The Gain, οι συγγραφείς Dan Sullivan και Dr. Benjamin Hardy γράφουν ότι όταν επιδιώκεις έναν στόχο, το χάσμα είναι τα πάντα μεταξύ του σημείου που βρίσκεσαι τώρα και του σημείου που θέλεις να είσαι. Το κέρδος είναι πόσο μακριά έχεις φτάσει, από εκεί που ξεκίνησες μέχρι εδώ που είσαι τώρα. Οι περισσότεροι από εμάς εστιάζουμε στο πόσο μακριά πρέπει να πάμε ακόμα. Δεν αναγνωρίζουμε σχεδόν ποτέ τα κέρδη που έχουμε κάνει, την απόσταση που έχουμε διανύσει ή πόσα έχουμε καταφέρει. Αλλά απορρίπτοντας το κέρδος, χάνετε μια μεγάλη ευκαιρία. «Η επιτυχία γεννά επιτυχία» και η επιτυχία χτίζει αυτοπεποίθηση, σωστά; Όταν παρατηρείς και επικροτείς όλες τις προκλήσεις που έχεις ξεπεράσει επιτυχώς, πέρνεις ώθηση για να πας προς τα εμπρός.

Όταν αναγνωρίζετε με συνέπεια όλες αυτές τις καλές ιδέες που εφαρμόσατε ή τις φορές που βγήκατε από τη ζώνη άνεσής σας, ο εγκέφαλός σας αρχίζει να βλέπει την επίτευξη στόχων ως τον κανόνα για εσάς. Αν απορρίψετε την πρόοδό σας και εστιάσετε σε ό,τι δεν έχετε καταφέρει ακόμα, ενισχύετε αυτό το αγχωτικό συναίσθημα που λέει ότι δεν φτάνεις τους στόχους σου, το οποίο δεν αυξάνει την αυτοπεποίθησή σας.

Χρησιμοποιήστε το παρελθόν για μάθηση

Δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβεις το μάθημα αμέσως μετά από μια σημαντική αποτυχία. Αλλά αν δεν βρείτε αυτό το… ψήγμα χρυσού, ο εγκέφαλός σας μπορεί να βγάλει λανθασμένα συμπεράσματα, όπως να πιστεύει ότι δεν είστε αρκετά καλοί για να φτάετε στην επιτυχία. Αντίθετα, μετατρέψτε το σε κέρδος βρίσκοντας το μάθημα. Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό με εμπειρίες στο παρελθόν επειδή το άτομο που είστε σήμερα έχει διαφορετική οπτική από το άτομο που ήσασταν τότε.

Χρησιμοποιήστε το παρελθόν για να είστε πιο αποτελεσματικοί

Ο Δρ James Gross, καθηγητής ψυχολογίας στο Στάνφορντ, διεξήγαγε μια μελέτη για να δει πώς τα συναισθήματα ή η ψυχική μας κατάσταση επηρεάζουν αυτό που κάνουμε. Η ομάδα του μελέτησε 60.000 ανθρώπους για 27 ημέρες κατά μέσο όρο. Διαπίστωσαν ότι όταν οι άνθρωποι ήταν σε κακή διάθεση, απέφευγαν τα challenges ή τα παράταγαν εντελώς. Αντιμετώπισαν την απαιτητική αλλά απαραίτητη δουλειά όταν είχαν καλή διάθεση. Με άλλα λόγια, για να γίνει καλή δουλειά, βοηθάει να έχεις καλή διάθεση. Και μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παρελθόν για να φτάσεις εκεί, ακόμα κι αν το σήμερα σε ρίχνει κάτω.

Ξεκινήστε με το να θυμάστε πότε νιώσατε περήφανοι, χαρούμενοι ή ιδιαίτερα σίγουροι για τον εαυτό σας. Το κλειδί είναι να μπεις πραγματικά σε αυτή την κατάσταση και να νιώσεις αυτό που ένιωθες τότε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 6 =