αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να χρησιμοποιήσεις τον κανόνα Pareto 80/20 για να λαμβάνεις καλύτερες αποφάσεις

Πως να χρησιμοποιήσεις τον κανόνα Pareto 80/20 για να λαμβάνεις καλύτερες αποφάσεις

Μέσα στην χαοτική καθημερινότητα που ζούμε, είναι δύσκολο κάποιες φορές να πάρεις τις σωστές αποφάσεις. Είναι δύσκολο να εστιάσεις στα σωστά tasks, που είναι πιο σημαντικά και άρα θα σου φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό το πρόβλημα θέλει να λύσει ο κανόνας 80/20.

Ο οποίος προέκυψε αρκετά πίσω στην ιστορία. Ο Vilfredo Federico Damaso Pareto (1848-1923) ήταν ένας Ιταλός μηχανικός, κοινωνιολόγος, οικονομολόγος, πολιτικός επιστήμονας και φιλόσοφος. Εισήγαγε την έννοια της «αποτελεσματικότητας κατά Pareto» και βοήθησε στην ανάπτυξη του τομέα της μικροοικονομίας.

Ήταν επίσης ο πρώτος που παρατήρησε, το 1897, ότι το 80% των εσόδων στην Ιταλία προέρχεται από το 20% του πληθυσμού και επίσης ότι το 20% του πληθυσμού κατέχει το 80% της γης. Ο Pareto έκανε και άλλες έρευνες σε άλλες χώρες και διαπίστωσε με έκπληξη ότι η κατανομή αυτή ίσχυε παντού, και όχι μόνο στην οικονομία ή στην κατανομή της γης, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Με απλά λόγια, υπάρχουν κάποιες κινήσεις που μπορούν να σου φέρουν μεγάλα αποτελέσματα. Αρκεί να τις εντοπίσεις. Και να εστιάσεις σε αυτές. Αυτό περιγράφει το παρακάτω γράφημα. Παραθέτει το πως θα δουλέψεις με τον κανόνα 80/20. Για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις, χωρίς αν αναλωθείς σε μη σημαντικά tasks.

https://i.pinimg.com/originals/dd/10/52/dd1052cb259ded67b4f5d1bcf4e94182.png

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + twenty =