αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως να φτιάξεις το βιογραφικό σου, αν θες να αλλάξεις εντελώς επαγγελματικό μονοπάτι

Πως να φτιάξεις το βιογραφικό σου, αν θες να αλλάξεις εντελώς επαγγελματικό μονοπάτι

Η αλλαγή καριέρας δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Ξαφνικά βρίσκεσαι μπροστά σε πολλές αποφάσεις που πρέπει να πάρεις. Πρέπει να είσαι έτοιμος όχι μόνο να αποκτήσεις νέα skills και να βγεις έξω από την ζώνη άνεσης σου, αλλά παράλληλα να καταφέρεις να «πουλήσεις» την εμπειρία που ήδη έχεις, στους HR Managers που θα βρεις μπροστά σου.

Και πριν φτάσεις face-to-face με τον μελλοντικό εργοδότη ή manager σου, φυσικά παίζει ρόλο το βιογραφικό σου. Είναι αυτό που πιθανότατα θα σε οδηγήσει μέχρι την μεγάλη job interview. Ενώ οι βασικοί κανόνες του βιογραφικού ισχύουν και εδώ, σίγουρα χρειάζονται κάποιες επιπλέον κινήσεις αν είσαι σε μια φάση αλλαγής καριέρας. Μερικά τέτοια tips παραθέτει το career site, Glassdoor.

1# Κάνε την έρευνα σου. Είναι σημαντικό να ξέρεις τι θα ήθελαν να δουν οι άνθρωποι στο νέο πεδίο που πας. Ποιες είναι οι γνώσεις και οι δεξιότητες που μοιάζουν απαραίτητες. Μετά κάνε τις προσαρμογές στο βιογραφικό σου.

2# Επεσήμανε τα «μεταβιβάσιμα» skills. Σίγουρα κάποια πράγματα που έκανες στην παλιά δουλειά σου, δεν θα ταιριάζουν στον νέο ρόλο. Αλλά μπορείς να βρεις κάποια σημεία που θα σου είναι χρήσιμα και στο νέο βήμα σου.

3# Μην λες, δείξε. Είναι μια καλή συμβουλή για όλα τα βιογραφικά. Ακόμα περισσότερο σε ένα Pivot καριέρας. Αντί να λες πόσο καλός είναι σε συγκεκριμένα κομμάτια, είναι καλύτερο να παρουσιάζεις κάποια αποδεικτικά στοιχεία και αριθμούς, που δείχνουν το πόσο καλός είσαι.

4# Μέσα σε 1-2 σελίδες. Μπορεί να έχεις μια μακρά διαδρομή. Αλλά δεν ενδιαφέρουν όλα αυτά τον νέο εργοδότη σου. Φτιάξε ένα βιογραφικό 1-2 σελίδων. Βάλε τα καλύτερα επιτεύγματα σου μέσα. Και πράγματα που μπορούν να φανούν χρήσιμα στην νέα δουλειά σου.

5# Η Εκπαίδευση στο σωστό σημείο. Το πιο συνηθισμένο είναι να βάζουμε το κομμάτι της Εκπαίδευσης στο κάτω μέρος του βιογραφικού. Το ίδιο ισχύει και εδώ. Εκτός αν έχεις πρόσφατα αποκτήσει κάποιο πτυχίο που σχετίζεται με την νέα καριέρα που θες. Τότε βάλε το πιο πάνω.

6# Δεν μετρά μόνο το βιογραφικό. Όταν αλλάζεις καριέρα, δεν μετρά μόνο το βιογραφικό σου. Παίζει επίσης ρόλο το networking. Το αν γνωρίζεις ανθρώπους μέσα στο νέο πεδίο που θες να πας. Κάποιοι από αυτούς ίσως σου δώσουν μερικές καλές ευκαιρίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =